Oznamy mesta

Oznámenie o štatistickom zisťovaní – HFCS

Zisťovanie HFCS

Národná banka Slovenska v spolupráci so Štatistickým úradom SR uskutočňuje na Slovensku Zisťovanie o financiách a spotrebe domácností 2023, ktoré je súčasťou európskeho projektu HFCS (Household Finance and Consumption Survey).

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2023 vybraných 651 samospráv medzi nimi aj mesto Kežmarok. Do zisťovania je zaradených viac takmer 4-tisíc domácností.

Zisťovanie sa uskutoční v období od októbra 2023 do konca januára 2024.

V tomto období vybrané domácnosti v meste navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením ako aj pozývacím listom podpísaným výkonným riaditeľom NBS a predsedom Štatistického úradu SR.  Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti v rámci tohto zisťovania poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre štatistické a vedecké účely nekomerčného charakteru. Za ochranu dôverných a osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.statistics.sk alebo telefonicky na t. č. 051/7735 321, 0917 880 100 – Ing. Iveta Popovcová.