Oznamy mesta

Oznámenie o štatistickom zisťovaní RÚ

Štatistické zisťovanie RÚ

 

Štatistický úrad SR pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. V zmysle vyhlášky Štatistického úradu SR č. 425/2023 Z. z. sa toto zisťovanie uskutoční aj v roku 2024. Jeho účelom je získať informácie o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotreby a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácnosti. Na Slovensku bolo do zisťovanie pre rok 2024 vybraných približne 270 samospráv, medzi nimi aj mesto Kežmarok.  Do zisťovania je zaradených takmer 2 300 domácností.

Zisťovanie sa uskutoční od 1. decembra 2023 do 10. januára 2025.

V tomto období vybrané domácnosti v meste navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením .  Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti v rámci tohto zisťovania poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre štatistické a vedecké účely nekomerčného charakteru. Za ochranu dôverných a osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.statistics.sk alebo telefonicky na t. č. 051/7735 321, 0917 880 100 – Ing. Iveta Popovcová.