Oznamy mesta

Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu

Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu

Štatistický úrad SR v roku 2024 realizuje na základe Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 692/2011 zo dňa 6. júla 2011 o európskej štatistike cestovného ruchu Zisťovanie o domácom a výjazdovom cestovnom ruchu. Cieľom zisťovania je zabezpečiť pravidelné informácie o účasti obyvateľov na cestovnom ruchu, ktoré sa zverejňujú v ročnej periodicite

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok vybraných 734 obcí, medzi nimi aj mesto Kežmarok. V priebehu roka 2024 vybrané domácnosti v meste Kežmarok navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením.  Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti v rámci tohto zisťovania poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre štatistické a vedecké účely nekomerčného charakteru. Za ochranu dôverných a osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese zber.statistics.sk/zisťovanie-o-domácom-a-výjazdovom-cestovnom-ruchu alebo telefonicky na t. č. 051/7735 321, – Ing. Iveta Popovcová, vedúca oddelenia.