Oznamy mesta

Oznámenie o štatistickom zisťovaní EU SILC

Zisťovanie EU SILC

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácnosti (EU SILC) v rámci projektu európskych štatistických zisťovaní. Cieľom je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín EÚ o príjmoch a životných podmienkach domácností.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2024 vybraných 503 samospráv, medzi nimi aj mesto Kežmarok. Do zisťovania je zaradených viac ako 7 000 domácností. Zisťovanie sa uskutoční od 1. februára 2024 do 27. júla 2024.

V tomto období vybrané domácnosti v meste Kežmarok navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením.  Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti v rámci tohto zisťovania poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre štatistické a vedecké účely nekomerčného charakteru. Za ochranu dôverných a osobných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR, ktorého zamestnanci sú viazaní mlčanlivosťou o všetkých štatistických údajoch a osobných údajoch, ktoré sa pri svojej práci dozvedia.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.statistick.sk alebo telefonicky na t. č. 051/7735 321, – Ing. Iveta Popovcová, vedúca oddelenia