Aktuality

Dezinfekciu mesta zabezpečujú s novým prístrojom

Mesto zakúpilo dobrovoľným hasičom postrekovací stroj na dezinfekciu väčších plôch. Vďaka tomuto prístroju vedia dezinfikovať rýchlejšie, ale i efektívnejšie.

Prístroj umožňuje hasičom regulovať pri postrekovaní prietok vzduchu, ale i postrekovej látky. Nie je potrebné to mechanicky pumpovať, takže to dobrovoľným hasičom značne uľahčuje túto náročnú prácu. „Ak to môžem porovnať s predošlými používanými mechanickými postrekovačmi, tak tie sú fajn, lebo postrekujeme nimi zastávku alebo lavičky, ale ak ideme do väčších plôch, je tento prístroj ideálnym pomocníkom,“ povedal dobrovoľný hasič Boris Brčiak.

Nádrž prístroja je síce vyprázdnená za pár minút, no plusom pre hasičov je hlavne možnosť dezinfikovať plochy rýchlejšie. Zanedbateľnou položkou tohto prístroja je spotreba, keďže podľa slov hasičov im stačí jeden liter benzínu na hodinu.

„Po naplnení tekutinou tento prístroj váži viac ako 15 kilogramov,“ priblížil Brčiak. V službe ostávajú aj predtým používané ručné postrekovacie nádoby, ktoré sa zase pre ich tichosť hodia do interiérov, ako sú napríklad staničné budovy.

Ondrej Miškovič