Aktuality

DJ-ský pult medzi ľuďmi, osvetlenie hradu magické, zvuk špičkový

Headlinerom turné Sunset Boulevard bude známy DJ EKG, vlastným menom Miroslav Ecker, ktorému sme položili pár otázok.

„Hudobnú slobodu možno vyjadriť tancom a stretnutím skvelých ľudí. K tomu pridáme západ slnka, hrad z 15. storočia a vznikne zážitkový event s menom Sunset Boulevard. Kežmarok má za sebou bohatú históriu a jeho ľudia vedia urobiť neskutočnú atmosféru. Zavrite oči, precíťte to, pretože 8. augusta sa stretneme na historickom a magickom mieste v strede mesta,“ píše sa v pozvánke na netradičnú udalosť na Kežmarskom hrade.

Ako vzniklo turné Sunset Boulevard a prečo sa koná práve na slovenských hradoch?

Sunset Boulevard vznikol ako malý event pre 30 ľudí v roku 2017. To už však bola naozaj denná akcia po dlhoročných pokusoch na rôznych terasách po Slovensku. Ľudia sa hanbili tancovať cez deň, a toto už bola regulárna udalosť. Na hrady som sa chcel dostať dlho, ale nikdy to neprešlo. A nejakým požehnaním je rok 2020 rokom hradov a do nich zapadá aj Kežmarok.

Aké máš skúsenosti s publikom pod Tatrami?

Kežmarok  či Poprad majú totálne najbláznivejšie publikum a veľa ľudí mi písalo, že musím proste prísť. Tieto mestá za mnou cestujú, tak som sa chcel aj takto odvďačiť. A je to tu!

Vstupenky v prvej a druhej vlne predaja sa minuli veľmi rýchlo. Očakával si takýto obrovský záujem?

Vždy si takéto niečo veľmi vážim a bol to fantastický pocit…

Budú mať možnosť tí, ktorí to doteraz nestihli, kúpiť si ešte lístky na Sunset Boulevard v Kežmarku? 

Áno, samozrejme. Event je na 50 percent vypredaný, ale máme ešte pár dní do začiatku. Čiže zvyšné vstupenky znovu ponúkneme na Ticketportal.sk, ale aj priamo v Kežmarku na hrade a v Mestskom kultúrnom stredisku, Kežmarskej informačnej agentúre či na www.mskskezmarok.sk.

V čom bude táto akcia iná ako ostatné a na čo všetko sa jej publikum môže tešiť?

DJ-ský pult bude medzi ľuďmi, priamo v centre diania. Akciu budú zahrievať košickí DJ-i Marko Mazag, Borra a David Kluka. Osvetlenie hradu bude magické a zvuk špičkový.

 Aké opatrenia budú platiť vzhľadom na to, že sa akcia koná v historických priestoroch hradu?

Budeme dbať na bezpečnosť návštevníkov, ale i na to, že sa akcia koná v areáli hradu nesmiernej kultúrno-historickej hodnoty. O poriadok sa bude starať bezpečnostná služba i polícia, na nádvorie sa dostanú iba ľudia starší ako 18 rokov, ktorí prejdú osobnou prehliadkou. Samozrejme, dodržiavať sa budú i všetky hygienické pravidlá, ktoré korešpondujú s aktuálnymi protiepidemiologickými opatreniami.

Vladimír Mikolajčík, foto: Miroslav Ecker