Aktuality

Karta Kežmarčana poskytne zľavy aj vernostný systém

Prvého decembra oficiálne odštartoval projekt kežmarskej mestskej karty. Tú si môžu Kežmarčania prevziať v informačnej kancelárii. Do projektu sa však stále môžu zapojiť aj podnikatelia.

Projekt mestskej karty by mal pomôcť mikroekonomike a taktiež by mal odmeňovať obyvateľov mesta.

„V novembri sme pracovali na vianočnej marketingovej kampani, keďže sa systém mestskej karty spúšťa oficiálne začiatkom decembra. Od 1. decembra si ju občania Kežmarku môžu bezplatne po predložení občianskeho preukazu vyzdvihnúť v mestskej informačnej agentúre,“ informoval Adam Sako, ktorý má na starosti marketingovú a obchodnú stránku projektu. Ako dodal, spoločnosť, ktorá projekt zastrešuje aj v súčasnosti aktívne pracuje na zazmluvnení nových partnerov v meste, aby mala karta čo najväčší význam.

Žiacku kartu Kežmarčana už aktívne využívajú žiaci Základnej školy (ZŠ) Grundschule Hradné námestie na dochádzku či stravovanie.

„Vďaka systému vidíme, koľko detí prišlo do školy, koľko z nich má nárok na obed a nakoniec koľko detí na ten obed naozaj prišlo. S vedením mesta sme sa dohodli, že karty dostanú nielen kežmarskí žiaci, ale aj tí mimokežmarskí, aby vedeli využívať tieto výhody,“ povedal riaditeľ ZŠ Miroslav Beňko.

Pre občanov budú benefitmi predovšetkým zľavy v jednotlivých prevádzkach v meste. „Občan zaplatí mestskou kartou a následne sa mu naspäť vráti zľava, ktorú daná prevádzka poskytuje. Všetky informácie sú uvedené na stránke karta.kezmarok.sk a tiež aj v priloženom letáku pri karte,“ doplnil Sako.

„Vďaka karte majú občania zľavu na letné kúpalisko, pripravujeme aj zľavu na verejné korčuľovanie. Deti môže naučiť hospodáriť s peniazmi a prispieť ku finančnej gramotnosti. Taktiež budú rodičia môcť vidieť, za čo ich deti peniaze minuli,“ v stručnosti priblížil mestskú kartu primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Ak sa do projektu zapojí podnikateľ s prevádzkou v meste, bude automaticky a prednostne oslovený aj do projektu Národného turistického systému a Regionálnej karty.

Lorant Paugsch