Aktuality

Kežmarok z vtáčej perspektívy predstaví nová publikácia

ilustračný obrázok

Pripravovaná fotopublikácia Kežmarok a okolie z neba bude jedinečná vďaka leteckým záberom.

Mnohí miestni obyvatelia si možno nevedia predstaviť, ako ich obec či mesto vyzerá zhora. Je to úplne iný pohľad a to, čo sa môže zdola zdať nezaujímavé, je zhora výnimočné a jedinečné. „V knihe bude mať každá jedna, aj tá najmenšia obec svoju leteckú fotografiu. Takto si bude môcť celý okres Kežmarok preletieť každý. Kniha bude inšpiráciou aj pre návštevníkov, keďže si môžu svoj výlet naplánovať aj podľa zaujímavých miest, ktoré uvidia z neba,“ informovala Andrea Farkašová, spoluautorka publikácie.

Čitateľovi sa tak otvoria krásy rieky Dunajec, ktorá z výšky vyzerá jedinečne, lokalita a región, ktorý sa nachádza na pohraničí s našimi poľskými susedmi a nádherné výhľady na tatranské štíty.

„Letecké zábery sú zhotovované priamo z lietadla, kde letecká posádka krúži ponad daný región, obec alebo mesto niekoľkokrát z rôznej výšky a zábery vytvára priamo z lietadla fotoaparátom. Nepoužívame žiadne drony, ale priamo zo špeciálne upraveného okienka v športovom lietadle zhotovuje letecké zábery fotograf. Športové lietadlá ako Skyper GT9, Viper SD4 sú vhodné na letecké práce aj vďaka ich rýchlosti a obratnosti,“ priblížila Farkašová.

Každá obec v okrese Kežmarok má možnosť byť súčasťou pripravovanej fotopublikácie. Zároveň sa do projektu môžu zapojiť všetky vzdelávacie, kultúrne, športové inštitúcie ako i regionálne podniky a spoločnosti v súkromnom sektore. Aj oni totiž dotvárajú mozaiku kežmarského regiónu. „V prípade záujmu je možné kontaktovať regionálneho projektového manažéra Juraja Valenta 0905 701 302, valent@cbs.sk, ktorý sa v regióne pohybuje osobne do 16.12. 2021,“ informovala Farkašová.

Vydané fotopublikácie si bude môcť záujemca zakúpiť vo väčších i menších kníhkupectvách, či informačných centrách nielen v regióne, ale i po celom Slovensku. V rámci predpredaja si môžu zapojení partneri objednať publikácie za zvýhodnené ceny. Napokon budú knihy dostupné aj na eshope vydavateľstva CBS.

Ondrej Miškovič, foto: CBS