Aktuality

Kežmarská nemocnica má nové elektrické polohovacie lôžka

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGE,L bude mať postupne na všetkých oddeleniach nové elektrické polohovateľné lôžka. Zvyšujú komfort a ošetrujúcim zdravotníkom uľahčujú manipuláciu s pacientom. Na interné oddelenie už bolo privezených 32 kusov nových lôžok.

„Na naše interné oddelenie sme uplynulý tento týždeň prijali 32 nových elektrických polohovateľných postelí, na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny 4 resuscitačné lôžka a 1 resuscitačné lôžko s váhou. Veľmi sa tešíme z každého nového príslušenstva, ktoré vylepšuje našu nemocnicu. V mnohom je to prínos nielen pri zlepšovaní starostlivosti o pacientov, ale aj pri uľahčovaní práce pre našich zamestnancov,“ vraví  PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

,,Pre personál je veľkým benefitom elektronické ovládanie, ktoré umožňuje lepšiu manipuláciu pri polohovaní pacienta. Jednoduchá manipulácia, plná funkčnosť a samozrejme estetickosť nových lôžok prispievajú k príjemnej atmosfére na našom pracovisku. Taktiež pre pacienta predstavujú lepší komfort počas hospitalizácie,“ uviedla vedúca sestra interného oddelenia Mgr. Mária Budzáková.

Nové elektrické polohovateľné lôžka disponujú aj lôžkovými stolíkmi s vyklápacou doskou, ktoré sú určené pre pohodlné stravovanie pacienta. Okrem 32 nových lôžok, ktoré už sú na internom oddelení, očakáva nemocnica  dodávku lôžok aj na ďalšie oddelenia. Na gynekologicko-pôrodnícke oddelenie bude v najbližších dňoch dodaných 29 elektrických polohovateľných lôžok a tri vyšetrovacie lôžka. Na detskom oddelení bude 25 kusov nových mechanických lôžok pre matky a staršie deti a taktiež 20ks detských postieľok. Všetky nové nemocničné lôžka prispejú celkovo k príjemnejšiemu pobytu pacientov, ktorých hospitalizácia je nevyhnutná a približujú nemocnicu modernej dobe.

Mgr. Martina Pavliková,

hovorkyňa skupiny AGEL SK