Aktuality

Kežmarská nemocnica opäť testuje antigénovými testami za manipulačný poplatok 5 eur

ilustračný obrázok

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, je opäť možné sa dať otestovať antigénovými testami na ochorenie COVID-19. Mobilné odberové miesto funguje sedem dní v týždni,  v čase 07:00 – 12:00 a 12:30 – 15:30 a manipulačný poplatok za test je 5 eur.

 ,,Odberové miesto COVID-19 prešlo od jeho vzniku mnohými organizačnými a prevádzkovými zmenami. Prispôsobovalo sa pandemickej situácii, rozhodnutiam MZSR a vedenia nemocnice. V našej nemocnici je opäť možnosť antigénového testovania, ktoré poskytujeme v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR. Manipulačný poplatok za jeden vykonaný test je  5 eur,“ uvádza PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť. Poplatok je možné uhradiť len v hotovosti priamo na mieste.

,,Na testovanie môžu záujemcovia prísť bez registrácie. My ich následne zadáme do systému, ktorý im vygeneruje potvrdenie o platbe a testovaní. Tak ako v predchádzajúcom období bude potvrdenie o testovaní formou e-mailu, SMS, a taktiež papierovej formy, ktorú si môžu záujemcovia vyžiadať,“ informuje PhDr. Anna Rybková.

V súčasnosti je možné v nemocnici podstúpiť tieto testy:

        1. Antigénové testovanie

Testovanie antigénovými testami od pondelka do nedele, v čase od 7.00 hod. do 15.30 hod. za manipulačný poplatok 5 eur. V čase od 12.00 hod. do 12.30 hod. je obedná prestávka.

       2. PCR testovanie pre samoplatcov

Naďalej taktiež platí, že nemocnica vykonáva počas pracovných dní aj platené PCR testovanie a PCR testovanie zo slín, na ktoré je možné sa prihlásiť cez portál www.agellab.sk. Testovanie pre samoplatcov sa vykonáva od 11.00 hod. do 12.00 hod.

      3. PCR testovanie pre pacientov s príznakmi (RÚVZ/NCZI)

V prípade, že osoba má príznaky alebo podozrenie na chorenie, môže požiadať o vyšetrenie formou elektronického formuláru prostredníctvom www.korona.gov.sk. Následne bude pridelené konkrétne odberové miesto na testovanie. Tieto testy sa v mobilnom odberovom mieste COVID-19 realizujú každý pracovný deň od 7.00 hod. do 11.00 hod.

 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa skupiny AGEL SK