Aktuality

Kežmarskí poslanci zasadli prvýkrát v tomto roku

Zaoberali sa nielen plánovanou rekonštrukciou mestskej tržnice, ale aj prenájmom priestorov pre levočskú nemocnicu či financovaním niektorých športových klubov.

Vo štvrtok 13. februára zasadli poslanci kežmarského mestského zastupiteľstva prvýkrát

v tomto roku, pričom na programe mali desať oficiálnych bodov.

Poslanci schválil zapojenie sa do dvoch projektov. Vďaka jednému z nich by sa mala naštartovať rekonštrukcia mestskej tržnice na regionálnu tržnicu. Cieľom projektu, ktorý by mal trvať deväť mesiacov je výstavba, obnova a modernizácia mestských trhových priestorov za účelom podpory lokálnych producentov. Mesto sa tak bude uchádzať o príspevok vo výške 80-tisíc eur. Spolufinancovanie bude vo výške piatich percent z výslednej výšky príspevku.

Tým druhým je podpora koordinačných a implementačných kapacít regionálneho rozvoja

v rámci samosprávy. Cieľom je skvalitniť systémy a optimalizovať procesy napríklad tvorbou analýz, hodnotením dopadov legislatívy či manažérskych činností v oblasti regionálneho rozvoja.

Na programe bolo aj schvaľovanie niekoľkých nájmov. Dva dni v mesiaci bude v priestoroch na Kostolnom námestí Centrum právnej pomoci poskytovať konzultačné služby a právnu pomoc osobám v materiálnej núdzi, ako aj záujemcom o osobný bankrot.

Priestory v kežmarskej nemocnici boli prenajaté pre levočskú Všeobecnú nemocnicu

s poliklinikou, ktorá tam plánuje prevádzkovať urologickú a neurologickú ambulanciu, čím sa rozšíri poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov mesta a okresu Kežmarok.

V rovnakom objekte bude umiestnené aj oddelenie laboratórnej medicíny s úsekom hematológie, krvnej banky a klinickej biochémie.

Na programe bola aj prvá tohtoročná zmena rozpočtu. Ňou poslanci schválili zníženie dotácie pre 1. Mestský futbalový klub, keďže kežmarská futbalová mládež bude financovaná cez Mestský športový klub. Dotáciu získal aj hokejbalový tím, ktorý účinkuje v hokejbalovej extralige. Schválená dotácia bola aj pre Klub priateľov Magury.