Aktuality

Mesto Kežmarok hospodárilo zodpovedne. Za minulý rok ušetrilo viac ako milión eur

msz

Vyše 1,4 miliónovú rezervu mesto vytvorilo napriek obmedzeniam súvisiacich s pandémiou kornavírusu. 

Kežmarok investuje do rozvoja mesta viac peňazí vďaka zodpovednému hospodáreniu za minulý rok. Mimoriadna situácia, ktorá vznikla v súvislosti so šírením koronavírusu, ovplyvnila všetky oblasti života mesta. Napriek tomu sa Kežmarku podarilo do ďalšieho roka vytvoriť rezervný fond vo výške 1 429 189, 82 eur. Kľúčom boli úsporné opatrenia v podobe zmien organizačnej štruktúry mestského úradu, krátenia rozpočtu a uskutočňovanie len najpotrebnejších aktivít.

“Spoločnými aktivitami sme dokázali pre občanov ušetriť viac ako milión eur. Žiadnu investičnú aktivitu mesta sme nezastavili. Mestský úrad pre občanov nebol ani jeden deň zatvorený a zabezpečovali sme i ďalšie aktivity, akými boli rozvoz nákupov, dezinfekcia mesta či balíčky ochranných pomôcok pre seniorov. Je za tým veľa práce zamestnancov mesta, štatutárov a občanov v dobrých organizačných krokoch, vďaka ktorým budeme v Kežmarku naďalej napredovať,“ zhodnotil skutočnosť primátor mesta Ján Ferenčák.

Úsporné opatrenia boli nastavené samosprávou v marci 2020. Ušetrené financie budú použité na ďalší rozvoj mesta. Samospráva ich plánuje využiť na financovanie nových investičných projektov v oblastiach dopravy, mestskej infraštruktúry, školstva, rozvoja športu či obnovy historických i mestských budov.

 

 Mgr. Barbora Sosková
oddelenie komunikácie a propagácie