Aktuality

Mestský športový klub ocenil najlepších športovcov za rok 2019

Nádvorie hradu patrilo v sobotu 19. septembra najlepším športovcom, ktorí reprezentovali v roku 2019 Mestský športový klub Kežmarok. Vďaka ich športovým úspechom sa o našom meste mnohí dozvedia, že je nielen historické, dynamické, moderné, ale i športové.

Tobias Hajkovský

Zástupca cyklistického klubu MŠK je víťazom Kráľovského MTB XCM maratónu Granč Petrovce, skončil sa na treťom mieste na XCO Lechnica, obsadil druhé miesto na DTPS Rimavská Sobota. Zvíťazil na MTB XCO Kežmarok, trikrát štartoval na Východ road lige.

Lucia Horanská

Zástupkyňa klubu volejbalu s týmto športom začala ako žiačka štvrtej triedy. Má všestranný záujem a ľudské vlastnosti, ktoré sú v kolektívnom športe nenahraditeľné. Rada sa odviaže a je za každú zábavu. Rozosmeje každého vo svojej blízkosti.

Nina Božoňová

Úspešná mladá karatistka, ktorá s tréningom začala ako štvorročná. V minulom roku získala prvé miesto v agility, druhé miesto v kumite a na Majstrovstvách Slovenska v Poprade tretie miesto v kata. Viackrát sa umiestnila na najvyššej priečke v agility a kumite. V Slovenskom pohári 2019 si vybojovala druhé miesto v kata. Úspešná bola na Majstrovstvách Tatranskej únie v karate, na ktorých získala prvé miesto.

Sára Dravecká

V jazdeckom oddiele je zatiaľ iba dva roky. Jej úspechy dokazujú, že sa svedomito pripravovala. Na majstrovstvách východoslovenskej oblasti obsadila druhé miesto, zvíťazila v Košickom pohári. V slovenskom skokovom pohári sa umiestnila na siedmom mieste z 87 hodnotených.

Samuel Žabka a Soňa Barcalová

Tanečný pár tvoria od septembra minulého roku. Na všetkých bodovacích súťažiach v kategórii C získali v latinskoamerických tancoch potrebné body na zisk triedy B. Tento rok sa zúčastnili na Majstrovstvách Slovenskej republiky v latinskoamerických tancoch v Banskej Bystrici.

Sebastián Šilon

Lukostreľbe sa venuje od svojich ôsmich rokov. Talent mu na začiatku trochu chýbal, no svojou cieľavedomosťou sa vypracoval. Olympijský luk vymenil za kladkový, s ktorým sa prebojoval medzi top športovcov. Po určitom čase sa opäť vrátil k olympijskému luku a je špičkovým kadetom. Jeho snom je triafať terče na letných olympijských hrách.

Tamara Becková

Dlhodobá členka plaveckého oddielu Little Shark je veľkou motiváciou pre ostatných. Je držiteľkou štyroch klubových rekordov a v minulom roku získala 16 medailí. 13 z nich boli zlaté, dve strieborné a jedna bronzová.

Maximlián Brutovský

Nadaný lyžiar je žiakom deviateho ročníka Základnej školy Grundschule. Zvíťazil vo Východoslovenskej lyžiarskej lige, v Slovenskom pohári sa umiestil na tretej priečke a v slalome na štvrtom mieste. V pretekoch Volki cup v obrovskom slalome získal tretie miesto.

Monika Koscelníková

Šachovnicu s figúrkami začala Monika skúmať už ako päťročná. O rok neskôr sa zúčastnila na prvej súťaži. V minulom roku získala striebornú medailu na Majstrovstvách Slovenskej republiky mládeže v šachu dievčat do osem rokov. Reprezentovala svoju krajinu na Majstrovstvách Európy v Bratislave. V tomto roku dokázala vybojovať bronz z MSR v šachu dievčat do desať rokov. Patrí jej aj tretie miesto z MSR v rapid šachu.

Lukáš Mitura

K basketbalu ho inšpirovali jeho spolužiaci. Našiel odvahu a so svojím hendikepom čelil tejto výzve, prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. V sezóne 2019/2020 bol ako junior v tíme basketbalového klubu MŠK Kežmarok. Pomáhal ako časomerač, zapisovateľ a asistent rozhodcu.

Jozef Kolodzej

Tri roky sa venuje thajskému boxu a kickboxu. Je v slovenskej reprezentácii a trénuje v MŠK Goral Gym. V minulej sezóne získal opasok šampióna Euroligy Zoungblood. Môže sa pochváliť víťazstvom na Slovak Open a titulom národného profesionálneho majstra Slovenska, v októbri si pripísal titul profesionálneho majstra sveta asociácie WKU (World kickboxing and karate Union).

Erik Kopkáš

Dnes je kapitánom seniorského hokejbalového družstva. Tomuto športu sa venuje už od detských kategórií. Doma má niekoľko zlatých a strieborných medailí z MSR, ale aj z majstrovstiev sveta.

Ján Ambrózy

Nominant klubu kynológie za svoju 22-ročnú kariéru absolvoval okrem iných aj vrcholovú skúšku IGP3. Zúčastnil sa na majstrovstvách sveta nemeckých ovčiakov, medzinárodných pretekoch CACIT v Kežmarku. Reprezentoval nás aj v Českej republike.

Jakub Ševec, Róber Valucha ml., Mateusz Malich a Matej Harabín

Za najlepší športový kolektív minulého roka považujeme stolnotenisový tím mužov 1. PPC Fortuna, ktoré postúpilo do extraligy.

Marta Britaňáková

Zaslúžila sa o prínos v oblasti tanečného športu a dlhoročne zastávala funkciu v rámci MŠK a ŠTC Tempo. Talent zdedila aj jej dcéra Radka, ktorá v rovnakom športe vybojovala so svojimi partnermi množstvo medailí pre naše mesto.

Vladimír Majerčák st.

Predseda lukostreleckého oddielu MŠK popularizoval tento šport medzi širokou verejnosťou, počas dlhých rokov sa pričinil o jeho vzostup, bol športovým funkcionárom. Tento rok dosiahol aj životné jubileum.

Pavol Fejerčák

Dlhoročný aktívny futbalista dnes sedí na trénerskej lavičke. Seniorské mužstvo pod jeho vedením doposiaľ v lige neprehralo, ani neremizovalo. Postúpilo do štvrtého kola Slovnaft Cupu, v treťom kole vyradilo Bardejov.

Beáta Oravcová, Patrícia Rozgonyiová