Aktuality

Nová webstránka bude bližšie k občanom

Mesto Kežmarok si pri vytváraní webstránky určilo niekoľko priorít. Chce aktívne pracovať s históriou mesta a nazerať do budúcnosti prostredníctvom vždy aktuálnych potrieb občanov.

Uplynulé mesiace boli pre propagáciu mesta v znamení obnovy a vytvárania webstránok. Jednou z nich je pietakezmarok.sk. Občan tam nájde zaujímavé informácie o osobnostiach mesta. V minulosti mesto vydalo viaceré monografie o osobnostiach a tento rok sa chystá ďalšia. Bude doplnená o tie, ktoré doteraz chýbali. „Pamätné tabule majú  v správe Verejnoprospešné služby Mesta Kežmarok. Pracovníci z Pohrebných a cintorínskych služieb Pieta Kežmarok vedia na stránku pridať spomienky a smútočné oznámenia,“ hovorí Ondrej Miškovič z oddelenia komunikácie a propagácie mesta Kežmarok.

Webová stránka Mestského športového klubu www.msk.kezmarok.sk ponúka všetko o športe v meste. Dotýka sa zápasov, výsledkov a v neposlednom rade sa pripravuje možnosť absentujúceho športového spravodajstva. Súčasťou stránky je i prihláška do MŠK a informácie o jeho kluboch.

„Tretím webom, ktorý sme vytvorili pri celoplošných testovaniach bol web korona.kezmarok.sk. Tam si občania pozerali na stav čakacej doby v rade na odberových miestach. Teraz informácie majú občania na jednom mieste a na stránke majú k dispozícií preklik na testovanie i očkovanie,“ dodáva Miškovič. Web obsahuje aj aktuálne opatrenia v súvislosti s covid-automatom a dôležité odkazy súvisiace s koronavírusom.

Stránka známeho kežmarského podujatia Literárny Kežmarok, literarnykezmarok.sk, vznikla pred vyhlásením zberu prác. Komplexne poskytuje všetky informácie o podujatí, od histórie po súčasný stav. Zaujímavou novinkou webu je, že budú na ňom onedlho publikované všetky prozaické a poetické práce. Tým vznikne online archív doteraz zaslaných prác.

Obnovou prešla stránka Európskeho ľudového remesla. Na linku elro.kezmarok.sk budú v budúcnosti uverejnené príbehy remeselníkov. Čo robia v súčasnosti, aké sú ich plány a spomienky na účasť na festivale EĽRO. Pribudli i poznatky o pamiatkach mesta a k dispozícií sú v dvojjazyčnej variácii. Grafika stránky bola vytvorená na základe kalendára, ktorý bol už v uplynulých rokoch viackrát ocenený.

Zmenený šat oficiálnej mestskej stránky www.kezmarok.sk ponúka hneď niekoľko noviniek. „Jednou z nich je to, že si občania mesta môžu vyhľadať životné situácie na základe ktorých si dokážu vybaviť svoje požiadavky od samosprávy. Taktiež je web veľmi intuitívny,“ informuje Danka Skupinová z referátu informatiky. Dôležitá je i časť aktuality a oznamy mesta. Prekliknúť sa môže občan aj na sociálne siete.

Nová stránka visitkezmarok.sk stavia na informáciách o meste a je cielená predovšetkým na turistov. Na webe nájdete tipy na výlety v zime a v lete. Na túto platformu boli pridané všetky aktuality z Novín Kežmarok z predchádzajúcich dvoch rokov, ktoré sa týkali kultúrnych podujatí. Pri vytváraní stránky sa nezabudlo ani na partnerské mestá.

Patrícia Rozgonyiová