Aktuality

Novorodenecké a Detské oddelenie kežmarskej nemocnice má nové postieľky

1. nove postielky

Novorodenecké a Detské oddelenie Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, má nové postieľky pre detičky a novonarodené bábätká. Nemocnica má celkovo k dispozícii 20 mobilných postieľok na detské oddelenie a 15 mobilných postieľok na novorodenecké oddelenie, ktoré uľahčujú manipuláciu mamičkám aj personálu.

„Na naše novorodenecké oddelenie sme prijali 15 nových postieľok pre bábätká. Ich veľkou výhodou je to, že sú mobilné a mamičky si môžu svoje detičky kedykoľvek odviesť na izbu. Vďaka kolieskam je s nimi dobrá manipulácia a uľahčuje prácu aj personálu. V postieľkach máme monitory dychu, ktoré sú umiestnené pod matracom a slúžia na monitorovanie dychu bábätka. Vďaka nim sa predchádza syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktoré môže nastať v prvom roku života bábätka,“ hovorí Mgr. Antónia Gelatová, manažérka dennej zmeny a zástupkyňa vedúcej sestry novorodeneckého oddelenia kežmarskej nemocnice.

„Staré postieľky boli pre nás veľmi ťažké. Tieto nové sú ľahké a je s nimi výborná manipulácia. Úžasnou vecou je, že sa dajú polohovať, čo nám pomáha napríklad v situácii, keď dieťatko kašle. Nové postieľky na našom oddelení sú určené pre väčšie deti. Snažíme sa vyhovieť potrebám všetkých mamičiek a každá z nich má postieľku na izbe k dispozícii,“ hovorí Mgr. Silvia Grichová, manažérka dennej zmeny a zástupkyňa vedúcej sestry detského oddelenia.

Nové postieľky boli financované prostredníctvom eurofondov. Na novorodenecké oddelenie prišlo  15 mobilných postieľok v celkovej hodnote 6 300 € a na detské oddelenie 20 mobilných postieľok pre staršie detičky v celkovej hodnote  16 800 €. „Tešíme sa z každého nového príslušenstva, ktoré vylepšuje našu nemocnicu. V mnohom je to prínos nielen pri zlepšovaní starostlivosti o pacientov, ale aj pri uľahčovaní práce pre našich zamestnancov,“ uviedla PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková
Hovorkyňa skupiny AGEL SK