Aktuality

Novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice má tri nové inkubátory, na ďalších oddeleniach pribudli nové USG prístroje

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL má na novorodeneckom oddelení tri nové inkubátory pre bábätká. Na príjmovej gynekologicko-pôrodníckej ambulancii a na internom oddelení zase pribudol nový USG prístroj pre dospelých a na detskej gastroenterologickej ambulancii je v prevádzke nový USG prístroj pre deti, ktorý slúži aj pre potreby detskej neurologickej ambulancie a detského oddelenia.

Novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice má k dispozícii tri nové inkubátory v hodnote vyše 52 000 EUR, ktoré modernizujú a skvalitňujú starostlivosť o novonarodené bábätká. Zabezpečujú dokonalú reguláciu teploty, vlhkosti a prívod kyslíka potrebný pre vývoj dieťatka.  „Tešíme sa z nových inkubátorov, ktoré skvalitňujú zdravotnú starostlivosť o bábätká na našom oddelení. Staršie typy, ktoré máme na oddelení sú funkčné, ale s novými sa to nedá porovnať. Vylepšením týchto nových inkubátorov je, že ich súčasťou je monitor vitálnych funkcii a váha priamo zabudovaná v inkubátore, kde sa dajú sledovať hmotnostné prírastky, bez toho aby sme dieťatko museli vyberať z inkubátora,“ hovorí vedúca sestra novorodeneckého oddelenia Mgr. Alžbeta Pokrivčáková.

Okrem nových inkubátorov sa nemocnica môže pochváliť aj tromi novými USG prístrojmi v hodnote,  investíciou za vyše 215 000 EUR. Dva prístroje ultrasonografie sú určené pre dospelých. Jeden z nich je umiestnený na internom oddelení a druhý bude slúžiť pacientom v príjmovej ambulancii gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Tretí USG prístroj je určený pre detských pacientov a situovaný je v priestoroch detskej gastroenterologickej ambulancie.  Nemocnica modernizáciou svojho prístrojového vybavenia výrazne zvýšila kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti tak pre deti, ako aj dospelých pacientov.

 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa skupiny AGEL SK