Aktuality

Pred šiestimi mesiacmi by sme neverili…

Pri tvorbe plánu práce komisie regionálneho rozvoja, cestovného ruchu a propagácie mesta v Kežmarku na volebné obdobie 2018 – 2022 sme si zadali aj úlohu pracovať so subjektmi cestovného ruchu.

Dňa 3. decembra 2019 sa pod záštitou pána primátora Ferenčáka konala konferencia o cestovnom ruchu na území mesta Kežmarok, ktorej úlohou bolo informovať o momentálnej situácii a možnej podpore CR v rámci verejných financií, o činnosti OOCR, o úlohách klastrových iniciatív, o možnej športovej turistike ako produktu CR, o zážitkovej a reálnej gastronómii, o novom pohľade na EĽRO a o iných zaujímavých témach, ktoré prezentovali osobnosti CR – Holopová, Niňajová, Gacík, Gurka, Kaprál, Bodnárová a Gantnerová.

Pri záveroch z konferencie nám ani neprišlo na um zaoberať sa takou situáciou, ktorá zasiahla nielen sektor CR, ale ovplyvnila celý život okolo nás.

Pandémia COVID-19 nám zmenila podnikateľské prostredie a núti nás do aktivít, ktoré sú nielen na podporu navrátenia sa do normálneho kolobehu života, ale aj do kultúrno-spoločenského života.

Teší ma skutočnosť, že na území mesta sa mám darilo byť zodpovední, a tak sme mali minimálny počet infikovaných pacientov koronavírusom. Verím, že aj v blízkej budúcnosti sa táto štatistika nezmení, a tým pádom budeme môcť aktívne sa zapájať do realizovaných aktivít, ktoré sú organizované mestskými organizáciami ako MsKS, VPS, CVČ, ZUŠ či MŠK.

Keďže sa neodporúča cestovať do zahraničia, musí nás tešiť skutočnosť, že všetko, čo hľadáme na dovolenkách, môžeme realizovať aj na území mesta Kežmarok. Ako? Môžeme využívať morskú vodu na našom kúpalisku. Môžeme navštíviť múzeá, v ktorých sa oboznámime s históriou a osobnosťami nášho krásneho mesta. Môžeme športovými aktivitami upevňovať naše zdravie a aktívne sa zapájať do bohatej kultúrnej ponuky podujatí.

Preto sa chcem poďakovať zodpovedným pracovníkom mesta, učiteľom, športovcom, ako aj nám všetkým, ktorí sa zapojíme do týchto aktivít, lebo tým pomôžeme prekonať túto krízu aj z pohľadu ekonomiky, lebo verím, že popri využívaniu možností vyplnenia voľného času navštívite aj gastronomické zariadenia, ktoré sú v našom meste v bohatej škále ponuky – od balkánskej zmrzliny až po špičkovú kuchyňu.

Zároveň si musíme uvedomiť, že dodržiavaním opatrení ÚVZ obmedzíme možné šírenie nákazy, preto pristupujme zodpovedne nielen voči sebe, ale aj voči svojmu okoliu.

Prajem vám všetkým ešte krásne leto!

Jana Gantnerová