Aktuality

Projekt Deň s vedúcou sestrou priniesol ovocie. Kežmarská nemocnica má novú posilu

ilustračný obrázok

Spoločnosť AGEL a.s. pred časom v niektorých svojich nemocniciach vyhlásila možnosť prihlásenia sa na projekt s názvom Deň s vedúcou sestrou. Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL bola jednou z nemocníc, ktoré sa zapojili. Mladá študentka Fakulty zdravotníckych odborov Katka neváhala a prihlásila sa. Dnes už pracuje ako zdravotná sestra na oddelení jednodňovej zdravotnej starostlivosti, chirurgickej a traumatologickej ambulancii v kežmarskej nemocnici.

„Na facebookovej stránke nemocnice som videla oznam o projekte „Deň s vedúcou sestrou“. Povedala som si, že to vyskúšam a možno to dobre dopadne. A tak aj bolo,“ hovorí nová sestra a čerstvá absolventka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove, Bc. Katarína Franeková.

„Lepšie sa mi pracuje s dospelými pacientmi a už počas štúdia ma bavil odbor chirurgia. Som rada, že sa mi podarilo zamestnať práve na chirurgickej ambulancii a oddelení jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Deň s vedúcou sestrou mi priblížil dianie na oddelení a pomohol mi bližšie sa zoznámiť s prostredím. Popoludní sme sa stretli aj s námestníčkou pre ošetrovateľskú starostlivosť PhDr. Annou Rybkovou a prebrali sme rôzne otázky. V priebehu dvoch týždňov po tejto návšteve som nastúpila na pozíciu sestry,“ dodáva mladá Kežmarčanka Katka.

„Sme veľmi radi, že sme mohli prijať novú kolegynku. Je pre nás v tomto čase veľkou posilou. V letných mesiacoch je problém s pokrývaním služieb na jednotlivých pracoviskách. To sa samozrejme dotýka aj nášho oddelenia. Mali sme obavy ako to zvládneme, keďže jedna kolegyňa nám pred krátkym časom odišla do dôchodku. Našťastie Katka prijala ponuku práce a tešíme sa, že ju tu máme. Momentálne sa ešte nachádza v adaptačnom procese, ktorým si musí prejsť každý absolvent po nástupe na zdravotnícku pozíciu. Verím, že sa ešte mnohé naučí a v našom kolektíve sa jej bude dobre pracovať,“ hovorí vedúca sestra jednodňovej zdravotnej starostlivosti a centrálnych operačných sál Mgr. Veronika Nadžadyová, s ktorou nová posila Katka prežila Deň s vedúcou sestrou.

 

 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa skupiny AGEL SK