Aktuality

Tréningy a súťaže kežmarských lukostrelcov

ilustračný obrázok

Lukostrelecký klub začína svoju ročnú športovú prípravu už v decembri.

Zimnú sezónu otvára na Slovensku kežmarský klub svojim už tradičným prvým kolom Slovenského pohára v halovej lukostreľbe s názvom Kežmarská Vianočná. „Kvôli prísnym pandemickým opatreniam sa minulého roka toto otvorenie sezóny nekonalo, rovnako ako aj ďalšie kolá zimného Slovenského pohára a halové Majstrovstvá Slovenskej republiky. Práve v tomto zimnom období koronavírus zasiahol najintenzívnejšie aj do športu. Tak sa predsedníctvo Slovenského lukostreleckého zväzu rozhodlo pre ochranu zdravia svojich členov zrušiť všetky halové súťaže pre rok 2021,“ povedal za kežmarských lukostrelcov Vladimír Majerčák.

V klube k dnešnému dňu evidujú 70 členov, z toho 33 mládežníkov do 23 rokov a 11 zdravotne znevýhodnených športovcov. Záujem o lukostreľbu v Kežmarku neustále rastie. Len v Centre voľného času majú ďalších 25 adeptov. Medzi najväčšie priority klubu patrí okrem kvalitnej športovej prípravy aj usporadúvanie hviezdičkových pretekov u nás na kežmarskej lukostrelnici. „Tu však neustále narážame na problém s bezpečnosťou občanov, ktorí nerešpektujú dočasné uzatvorenie cyklochodníka počas súťaže. Podobne aj so zabezpečením nevyhnutných podmienok pre súťažiacich počas streľby podľa pravidiel WA, ktoré úzko súvisia práve s týmto nežiadúcim pohybom za terčovnicami. Dostavba ochrannej zásteny bola mestským zastupiteľstvo schválená už pred viac ako dvoma rokmi. Chápeme posun týchto prác kvôli pandémii, veríme však, že do otvorenia letnej sezóny 2022 sa tento projekt dokončí a my budeme môcť častejšie organizovať hviezdičkové podujatia práve tu v Kežmarku. Boli by sme vďační aj za dokončenie multifunkčnej miestnosti, ktorá je potrebná na teoretickú prípravu, či ladenie lukostreleckého náradia,“ zhodnotil Majerčák.

Letná sezóna nám skončila a lukostrelci sa začínajú pripravovať na halovú 2022. Veria, že sa situácia na Slovensku z minulého roka nezopakuje a uvidíme ich v hojnom počte na našej Kežmarskej Vianočnej. „Ďakujeme všetkým svojim prívržencom za podporu, členom za pomoc pri rozvoji tohto krásneho športu v našom meste a Mestu Kežmarok za vytvorenie skvelých podmienok na športovú prípravu. Zároveň uvítame každú pomoc zo strany kežmarských firiem, ktoré sú ochotné podporiť našu snahu o rast kežmarskej lukostreľby,“ zakončil Majrečák.

Patrícia Rozgonyiová, foto: archív kežmarských lukostrelcov