Aktuality

V Kežmarku spustili autokino

S1_06755

Obyvatelia a návštevníci Kežmarku si toto leto môžu filmové hity vychutnať z pohodlia svojích áut.

Unikátny formát premietania filmov pod Tatrami odštartovala v piatok 11. júna česká komédia Otcova volga a swingová kapela Funny Fellows. Nechýbala ani prehliadka veteránov. Raritná záležitosť, ktorú mnohí poznajú skôr zo zahraničných filmov, je spestrením kultúrneho leta v Kežmarku.

Za vznikom autokina stojí myšlienka sprostredkovať divákom kultúrny zážitok za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení. Som rád, že nápad, ktorý vznikol na začiatku roka z dôvodu pandémie a z toho, že sme nevedeli, ako dlho nebudeme môcť ísť do kina a kultúrne sa vyžiť, bol zdarne dotiahnutý do konca. Veľká vďaka patrí zamestnancom mesta, primátorovi mesta Kežmarok, riaditeľovi Strednej odbornej školy agropotravinárskej a technickej, pánovi Marhefkovi, ktorý nechal premietaciu stenu upraviť a vyladiť tak, aby diváci mali z autokina ten pravý zážitok zo 60.rokov a tiež zamestnancom a študentom Školy umeleckého priemyslu pod vedením pani riaditeľky Perignáthovej, ktorí na ňu namaľovali logo autokina,” priblížil detaily príprav viceprimátor mesta Kežmarok Karol Gurka.

Kežmarské autokino je zriadené na parkovisku pri miestnej poliklinike. Divákom ponúka pravidelné premietanie raz do týždňa počas letných mesiacov, vždy po zotmení o 21.00 hod. Ďalší film, muzikál Pomáda, si pod holým nebom budú môcť pozrieť 25. júna.

Filmy sú premietané na bielu stenu, zvuk sa dá počuť zo svojho auta prostredníctvom špeciálnych slúchadiel. Cena vstupenky za jedno auto je 10 eur, pričom zahŕňa požičovné za slúchadlá pre dvoch ľudí. Kapacita áut je obmedzená. Viac na stránke www.kinoiskra.sk

Foto: Marek Stolarčík