Aktuality

Z denníka Mestskej polície v Kežmarku z júna 2020

1. júna sme prijali oznam, že na Ul. gen. Štefánika bol pred vchod do bytovky osadený strom, tzv. máj, a vyzerá dosť labilne. Volajúca mala obavu, či nespadne na vozidlo alebo prechádzajúcu osobu. Hliadka na mieste zistila, že máj nie je dostatočne zabezpečený pred prípadným pádom. Na mieste bolo zistené, že máj postavila svojej kamarátke skupinka mladých chlapcov. Bola kontaktovaná osoba, ktorú sme požiadali, aby prišla tento strom bezpečne upevniť alebo demontovať. Následne bola vykonaná náprava a máj bol bezpečne upevnený.

 

Agresívny pacient

1. júna sme o 16.22 hod. na tiesňovej linke prijali telefonát lekára nemocnice v Kežmarku, ktorý nám oznámil, že v budove polikliniky na prvom poschodí sa nachádza agresívna osoba, ktorá sa dožaduje vstupu do ambulancie, pričom poškodila vchodové dvere. Hliadka mestskej polície na mieste zistila, že ide o osobu značne pod vplyvom alkoholu. Priestupca bol riešený za vzniknutú škodu na majetku v blokovom konaní.

 

Ležiaca osoba

3. júna nadránom o 0.40 hod. sme prijali na tiesňovej linke 159 oznam, že na Ul. gen. Štefánika leží chlap na zemi a nemôže sa postaviť. Hliadka bola vyslaná preveriť oznam. Na mieste našla osobu, ktorá bola totálne opitá, mala vyzlečené nohavice a bola značne znečistená. Hliadke sa ho podarilo prebrať, obliecť, následne za vzbudzovanie verejného pohoršenia bol tento priestupok vyriešený v blokovom konaní.

 

Júnový ohňostroj

Netreba snáď pripomínať, že používanie zábavnej pyrotechniky v inom čase, ako je povolené, je priestupkom proti verejnému poriadku. Za takéto konanie hrozí uloženie sankcie. To sa udialo aj 6. júna, keď si na Ul. Priekopa hlučná partia v rámci osláv urobila súkromný ohňostroj. Hliadka na mieste priestupok riešila v zmysle zákona, a tak oslávenec dostal aj „darček“ v podobe blokovej pokuty.

 

„Biela pani“ z Kežmarku

Z dávnej histórie sú nám známe rôzne príbehy o bielej panej, ktorá sa zjavovala na slovenských hradochAni naše mesto preto nemohlo byť výnimkou. Dňa 10. júna o 19.02 hod. sme mali telefonický oznam, že v predajni je čudná pani, celá oblečená v bielom a odmieta zaplatiť za cigarety, ktoré si chcela kúpiť. Hliadka na mieste osobu stotožnila, tovar bol vrátený a osoba poslaná domov. O 19.18 hod. sme prijali ďalší oznam, že po Ul. Dr. Alexandra sa pohybuje podozrivá staršia pani celá v bielom a skúša otvárať zaparkované vozidlá. Hliadka mestskej polície zistila, že šlo o osobu z predchádzajúceho oznamu a opätovne požiadala osobu, aby sa presunula domov. Do tretice o 23.11 hod. sme prijali oznam, že na Ul. Pod lesom sa nachádza neznáma žena oblečená celá v bielom, búcha po vchodových dverách, vyzváňa volajúcemu aj susedom cez vrátnika, na jeho upozornenie nereaguje, vyzerá, ako keby bola pod vplyvom alkoholu alebo drog. Hliadka na mieste zistila, že ide stále o tú istú osobu z predchádzajúcich hlásení, ktorá má v taške plno liekov a dopichané ruky. Hliadkujúci príslušníci mestskej polície k osobe privolali rýchlu zdravotnú pomoc, ktorá „bielu pani“ prevzala do svojej starostlivosti a previezla ju do nemocnice v Levoči.

 

Mačiatko našlo nový domov

28. júna o 19.46 hod. sme prijali telefonát, v ktorom oznamovateľka povedala, že sa nachádza pri objekte zimného štadióna v Kežmarku, pričom je tam zaparkované motorové vozidlo, z ktorého počuť zvuky mačiatka. Na miesto bola vyslaná hliadka. Kontrolou sa podarilo zistiť držiteľa motorového vozidla, ktorý bol následne telefonicky kontaktovaný a ihneď sa dostavil na miesto. V motorovej časti vozidla sa nachádzalo malinké mačiatko, ktoré si zobrala oznamovateľka do opatery.

 

Zdroj: Dispečing MsP