Aktuality

Bažant kinematograf štyri večery na Hlavnom námestí

BK2022KK

Najväčší putovný letný filmový festival Bažant kinematograf už po neuveriteľný dvadsiaty raz prináša do slovenských miest výnimočné filmové zážitky pod hviezdnou oblohou. Netradičný kino autobus zaparkuje znovu aj v Kežmarku. Od piatka 29. júla do pondelka 1. augusta na Hlavnom námestí so začiatkom o 21.30 hod. premietne štyri zaujímavé slovenské a české filmy. Vstup na projekcie je voľný.

Piatok 29. júla

Mimoriadna udalosť

Česko, 2022, 102 min.

Komédia Jiřího Havelku voľne inšpirovaná skutočným príbehom „splašeného vlaku“, ktorý ušiel svojmu strojvodcovi aj s cestujúcimi pred pár rokmi na Českomoravskej vrchovine.

Sobota 30. júla

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Česko, 2022, 117 min.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel sú dlhoroční kamaráti v strednom veku, ktorí si priznajú, že nežijú tak, ako si v mladosti predstavovali. Vyhlásia vojnu kríze stredného veku a rozhodnú sa plniť odvážne výzvy. Adaptácia rovnomenného úspešného románu Patrika Hartla, ktorý je zároveň aj jej režisérom.

Nedeľa 31. júla

Známi neznámi

Slovensko, Česko, 2021, 95 min.

Sladko-trpká komédia, slovenská verzia divácky úspešnej talianskej snímky Úplní cudzinci, jednej z jej vyše dvadsiatich národných adaptácií. Najnavštevovanejší slovenský film roku 2021.

Pondelok 1. augusta

Šťastný nový rok 2: Dobro došli

Slovensko, 2021, 93 min.

Voľné pokračovanie diváckeho hitu Šťastný nový rok, tentoraz sa odohráva v nádhernom prostredí pri „československom“ mori v Chorvátsku.

Text: Boris Švirloch