Aktuality

Do Kežmarku prichádzajú odborníci na zdravotnú starostlivosť

26

V piatok 6. mája poslanci Mestského zastupiteľstva v Kežmarku na svojom mimoriadnom zasadnutí schválili návrhy na prenájom priestorov v CISZ pre šiestich poskytovateľov zdravotnej starostlivosti.

Na rokovaní mestského zastupiteľstva boli prítomní všetci poslanci. V jeho úvode primátor Ján Ferenčák predstavil Jozefa Matiu ako nového viceprimátora mesta. Medzi najdôležitejšími bodmi zastupiteľstva bolo schválenie prenájmu priestorov Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). „Hlavným cieľom novej polikliniky je poskytovanie komplexnej zdravotnej starostlivosti a jej sprístupnenie pre ľudí na jednom mieste, zohľadňujúc spádovosť regiónu a dostupnosť služieb,“ priblížil primátor Kežmarku a dodal, že vedenie mesta má v najbližšej dobe v pláne jeho slávnostné otvorenie spojené s prehliadkou priestorov. Poslanci tiež schválili podmienky prenájmu šiestim uchádzačom o ambulantné priestory. Do Kežmarku tak prídu lekári so špecializáciou: všeobecná zdravotná starostlivosť pre deti a dorast, oftalmológia, otorinolaryngológia, radiológia a dvaja odborníci na vnútorné lekárstvo.

Mestské zastupiteľstvo na piatkovom zasadnutí neschválilo možnosť prenájmu bufetu na kežmarskom letnom kúpalisku, čím ohrozilo jeho sprevádzkovanie. Pôjde už o piatu sezónu kúpaliska. Minulý rok ho navštívilo takmer 13-tisíc ľudí. Celkovo bolo otvorené 50 dní a zatvorené 12 dní pre nepriaznivé počasie.

Zastupiteľstvo vymenovalo do Rady škôl Mgr. Luciu Troppovú, ktorá na Mestskom úrade Kežmarok prebrala vedenie Oddelenia školstva, mládeže a športu. V ďalšom bode poslanci schválili zriadenie komisie, ktorej náplň bude pozostávať z preskúmania predmetného spisu, vypočutia osôb dotknutých sťažnosťou bývalej riaditeľky Základnej školy Dr. Daniela Fischera voči postupu mesta Kežmarok v procese jej odvolania z postu. Na spomínanej škole v pondelok 9. apríla prebehlo otvorenie odborných učební, ktoré sú výsledkom úspešného projektu orientovaného na zlepšenie výsledkov žiakov v medzinárodnom, ako aj národnom meraní dosiahnutých vedomostí a ich úspešnosti na trhu práce. „Naďalej budem podporovať odbornosť, pokoj a rozvoj mesta. Politika ide na bok, ak hovoríme o blahu občanov,“ uzavrel Ján Ferenčák.

PhDr. Mgr. Ondrej Miškovič, LL.M.

oddelenie kultúry, komunikácie a propagácie