Aktuality

Kežmarok opraví cesty a chodníky za ďalších viac ako 571-tisíc eur

10

Oddelenie rozvoja mesta a výstavby – útvar výstavby, dopravy a životného prostredia mesta Kežmarok požiadal na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva o doplnenie vecnosti a objemu finančných prostriedkov z rezervného fondu Mesta Kežmarok vo výške 571 530 eur na krytie kapitálových výdavkov v rámci prvku 7.1.1 Výstavba, rekonštrukcia a obnova ciest.

Z týchto finančných prostriedkov budú hradené náklady súvisiace s rekonštrukciou cestnej infraštruktúry v Kežmarku.

Mesto pripravilo rámcovú zmluvu s názvom Rekonštrukcia povrchov miestnych ciest a chodníkov v meste Kežmarok, v rámci ktorej chce v priebehu najbližších 24 mesiacov zrekonštruovať cesty a chodníky v predpokladanom finančnom objeme viac ako 1,7 milióna eur. V súčasnej dobe prebieha verejné obstarávanie na zhotoviteľa.

V najbližších 24 mesiacoch chce mesto zrekonštruovať cesty na uliciach Nábrežná, Sihoť, Poľná, Tehelňa, Možiarska, Biela voda, Priekopa od okresného súdu k Základnej škole Grundschule, obslužnú cestu na Martina Lányiho, Lanškrounskú k Základnej škole s materskou školou sv. Kríža a Kuzmányho. Zmodernizované majú byť chodníky na uliciach Krvavé pole, Garbiarska, Komenského, Nábrežná a Sihoť.

„V rámci mesta máme za to, že tento objem sme schopní zvládnuť, máme to vykryté v rozpočte a máme pripravenú rezervu, aby sme opravené cesty a chodníky mohli odovzdať ľuďom. Je potrebné dokončiť projekty, ktoré máme začaté a urobiť kus dobrej práce pre ľudí,“ povedal primátor mesta Ján Ferenčák.

Obnova chodníkov nadviaže na už opravené úseky

Rekonštrukcia počíta s opravou poslednej časti chodníka v lokalite Krvavé pole, ktorá nie je zahrnutá v žiadnom projekte a je tu potrebný stavebný zásah, aby po dokončení projektov v okolitých uliciach bol všade v tejto časti dláždený chodník. Na Garbiarskej ulici ide o poslednú časť ulice v blízkosti historického centra, ktorá nemá dláždený chodník, a na Komenského ulici je v pláne dokončenie rekonštrukcia chodníkov, kde ich tretina je už spravená, dve tretiny treba dokončiť v nadväznosti na Ľubickú cestu. Ulice Nábrežná a Sihoť sú súčasťou väčšieho zámeru, ktorý sa týka rekonštrukcie aj Záhradnej ulice a zároveň prípravy pre novú križovatku na Sihoť.

Barbora Sosková, Ondrej Miškovič,

foto: Ondrej Miškovič