Aktuality

Kežmarskí škôlkari dostali do záhrady jazierko

05

Na projekte jazierka, ktoré bolo 24. júna slávnostne odovzdané do užívania, boli vykonané práce ako úprava školského dvora v spolupráci s rodičmi, maľovanie pníkov, príprava drevených tabuliek s označením byliniek, sadenie byliniek v každej triede a v závere samotná stavba jazierka.

Do projektu Klíma nás spája sa v tomto ročníku prihlásilo 85 rôznych žiadateľov z celého Slovenska a vďaka šikovnosti vedenia Materskej školy Cintorínska 3 v Kežmarku, rodičov a v neposlednom rade i detí má Kežmarok ďalší výnimočný ekologický projekt.

Otvoriť jazierko prišiel primátor mesta Ján Ferenčák, ktorému v závere deti gratulovali k jeho meninám. „Za realizáciu jazierka sa chceme poďakovať hlavne občianskemu združeniu CEEV Živica a sponzorovi Dedoles, ktorí nás vybrali do projektu a usmerňovali nás počas celej výstavby projektu. Ďalej naše poďakovanie patrí firme Mileo, s. r. o, ktorá nám zabezpečila prvotný výkop a úpravu pozemku v okolí jazierka, ale aj technickým službám a kompostárni za dovoz zeminy. Pri úprave jazierka sa svojou prácou pričinili aj žiaci 9. ročníka Základnej školy Dr. Daniela Fischera, ktorí vykonávali ťažšie terénne úpravy pod vedením riaditeľky. Predovšetkým sa chceme poďakovať hlavnej koordinátorke projektu Z. Šteczovej, koordinátorke Zelenej školy Bc. Želmíre Haniskovej, ako aj všetkým zamestnancom materskej školy a zároveň rodičom, ktorí svojou troškou prispeli ku skrášleniu a úprave jazierka, sadením a dotváraním. Najväčšia zásluha  patrí nášmu oteckovi z triedy Lienok pánovi Šterbákovi, ktorý nás celý čas usmerňoval a pomáhal pri každej úprave nielen jazierka, ale aj celého školského dvora, počas celého školského roka,“ povedala Slavka Jezerčáková, riaditeľka materskej školy.

Ondrej Miškovič, foto: Ondrej Miškovič