Aktuality

Knižnica miestom stretnutí a oddychu

10

V júni môžu Kežmarčania a návštevníci mestskej knižnice znovu využiť letnú terasu, prípadne si posedieť a niečo prečítať v tichu čitárne kežmarskej knižnice.

V dopoludňajších hodinách sú na detskom oddelení najčastejšími návštevníkmi práve mamky s deťmi. „Často využijú čas pre seba mamky na prechádzke mestom. Vyberú knihy deťom na večerné uspávanie. Tiež využívajú detský kútik na detskom oddelení. Deti ho majú veľmi rady,“ informovala Lenka Kovalská z Mestskej knižnice v Kežmarku. Akú knihu by ona odporučila mladým mamám? „Z mnohých vyberám jednu, ktorá poradí rodičom, ako s deťmi komunikovať. Deti ako výzva,“ povedala Kovalská. Na tému výchovy a zdravia detí je v našej knižnici určite viac ako 300 kníh.

Pre veľký záujem škôl v knižnici pokračovali v podujatiach v rámci mesiaca kníh. Deti sa môžu zapojiť aj do tvorivého písania. Sú motivované písať, a tak sa možno zúčastniť na Literárnom Kežmarku. Stretnutia tvorivých detí sú obohatené o možnosť pracovania na svojej tvorbe s porotcami Literárneho Kežmarku, ktorí ochotne pre nich pripravili workshop.

„V Kežmarku máme k dispozícii čitáreň na oddelení pre dospelých, kde nájdu pokoj a ticho, ktoré je pre mamky veľmi vzácne. V letných mesiacoch je  pred vchodom do knižnice útulný dvor s kreslami, kvetmi a možnosťou si čítať na slniečku,“ povedala na záver rozhovoru Kovalská.

Ondrej Miškovič