Aktuality

Konaj dobro a dobro sa ti vráti

Heslom „Konaj dobro a dobro sa ti vráti“ sa riadia žiaci Základnej školy Grundschule. Svetový deň zvierat, ktorý sme si pripomenuli 4. októbra, žiaci oslavovali celý týždeň.

Pre žiakov to bol deň, na ktorý pripadá sviatok sv. Františka z Assisi. Bol totiž veľkým milovníkom zvierat a je dodnes patrónom zvierat a ekológov. Jeho príbeh si pripomenuli na hodinách náboženskej výchovy. V tento deň si takmer každý priniesol do školy zvieratko na oblečení, alebo jeho kresbu na tvári. Chodbu školy zdobila nástenka, na ktorej každým dňom pribúdalo viac a viac farebných zvieratiek. Bola to práca žiakov a ich učiteliek. V školskom klube detí žiaci šikovne upiekli keksíky pre psíky.

A to nie je všetko. Ich snaha pomôcť zvieratám v núdzi sa premenila v jednu nemalú zbierku pre mestský útulok. Túto zbierku žiaci školského klubu detí odovzdali osobne – spojili to s venčením psíkov. Ako odmenu si každý z nich odniesol dobrý pocit, že pomohol. Tým, ktorí si sami pomôcť nedokážu. Veľká pochvala žiakom tejto školy. Na záver naše prianie: ,,Želáme si, aby nás nápomocných bolo viac.“

Žiaci ZŠ Grundschule