Aktuality

Malý hotel s veľkým srdcom pripravuje v októbri aj poctu Karolovi Gottovi

12_Hviezdoslav

Hotel Hviezdoslav v Kežmarku je prvý boutique hotel pod Vysokými Tatrami. Nachádza sa priamo v srdci nášho historického mesta. Čo pripravujú na jeseň v kežmarskom hoteli?

Po pandémii zaznamenali razantný úbytok zahraničnej klientely a to najmä z okolitých krajín – Česka, Poľska a Maďarska. „Čo sa týka domácej klientely, napriek tomu, že letnú sezónu môžeme považovať za vydarenú, i tu sme zaznamenali mierny pokles záujmu, ktorý pripisujeme možnosti cestovať do zahraničia po koronovej pauze i ďalším ekonomickým faktorom, ktoré aktuálne globálne ovplyvňujú spotrebiteľské správanie,“ povedala pre Noviny Kežmarok hotelová manažérka Mária Brezinová.

Okrem komfortného ubytovania v 37 štýlových izbách v historických objektoch priamo v srdci kráľovského mesta Kežmarok, sa môže hotel pýšiť štýlovým Cigar barom so širokou ponukou cigár, rumov, koňakov a miešaných nápojov. Hotel organizuje kultúrne i gastronomické podujatia, ktoré si získali svojich priaznivcov v radoch obyvateľov mesta i hotelových hostí. „Kuchyňa nášho hotela je považovaná za jednu z naj v regióne, obhájili sme našu pozíciu v hodnotení GURMAN AWARD,“ vyzdvihuje výnimočnosť hotela Brezinová. V septembri sa mohli návštevníci tešiť na ďalší ročník podujatia Noc literatúry, ktorý pripravili spolu s ďalšími subjektami v meste. „V októbri chystáme podujatie Cesta za šťastím – tribute Karlovi Gottovi a v spolupráci s Rímskokatolíckym farským úradom a Národnou transfúznou službou Slovenskej republiky i výjazdový odber krvi s názvom Carlova kvapka krvi na počesť blahoslaveného Carla Acutisa, ktorého relikviu nedávno farnosť získala do svojej zbierky,“ povedala Brezinová. V ďalších mesiacoch sa môžeme tešiť na osvedčené literárne večery  a chystajú sa i ďalšie tematické degustačné večery. Aktuálne informácie o podujatiach a dianí v hotely nájdete na sociálnych sieťach.

Dôležitou pre fungovanie samotného hotela je recepcia, tam nájdu návštevníci hotela odpovede na svoje tradičné i netradičné otázky. Z recepčných sa tak stávajú všestranné osoby s dokonalým prehľadom, čo sa práve v meste a okolí deje. „Recepcia nášho hotela je v podstate regionálnou informačnou kanceláriou. Hostí okrem otázok týkajúcich sa histórie hotela a prevádzky jednotlivých stredísk  zaujímajú atrakcie a pamiatky v samotnom meste, otváracie hodiny, či vstupné, pýtajú si rady na výlety v okolí,“ povedala Brezinová. A čo by prijala manažérka hotela v našom meste? „Lepšiu koordináciu činnosti jednotlivých subjektov pôsobiacich v cestovnom ruchu, vybudovanie dobíjacích staníc na elektro bicykle, inšpiráciu od zahraničných miest podobnej veľkosti,“ zakončuje rozhovor Brezinová.

Ondrej Miškovič, foto: Archív Hotela Hviezdoslav