Aktuality

Medailové ocenenia pre mladých Kežmarčanov

Švajčiarske svahy priniesli úspech pre kežmarský zimný šport. Súrodenci Terézia a Dávid Pristačovci si z Lenzerheidu odniesli pódiové umiestnenia.
Terézia Pristačová získala za svoj výkon 660 bodov a ocenenie Veľký glóbus 2022. Dávid Pristač skončil tretí v mužskej kategórii. Ďalším prekvapením bolo celkové tretie miesto pre Slovensko a v klubovej súťaži dokonca Slovensko triumfovalo. S úspechom sa podelil tréner Martin Legutky.
Talentovaná Terézia
Terézia žila striedavo aj u starých rodičov, kde ju starý otec učil rozprávať a s bratom Dávidom aj lyžovať. „Postupným tréningom na lyžiarskom svahu začala aj so súťažami v detských a žiackych kategóriách s počujúcimi. Motivácia byť lepšia jej pomáha na tréningoch dodnes. Námaha ju od náročných tréningov neodrádza. Rovnováhu jej dodáva úžasný pohľad na vychádzajúce slnko, keďže neraz odchádza na tréning skoro ráno, o piatej. To jej prináša radosť a ju samu nabíja energiou do obyčajného života a pravidelného tréningu. Má rada sneh, hory a prírodu. Veľmi rada sa smeje a je cieľavedomá,“ informoval portál deaflympic.sk. Terézii aj Dávidovi gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov!
Ondrej Miškovič