Aktuality

Myšlienka elektronického newslettra

Euroregión Tatry

Kancelária združenia Euroregiónu Tatry prišla s myšlienkou zostaviť elektronický newsletter. Názov dostal príznačný pre jeho obsah, a to Noviny Euroregión Tatry.

Keď sa v decembri 2019 uskutočnilo záverečné zasadnutie členov Rady Združenia Euroregiónu Tatry, v programe boli rôzne body, ako to už býva zvykom. Pri návrhu plánovaných aktivít na rok 2021 vzišla otázka, ako sa ešte viac priblížiť členom Združenia a zapojiť ich do aktivít. V tej dobe sme pracovali na modernizácii webovej stránky, všetky akcie a podujatia boli zverejňované na facebooku a členom chodili neustále e-maily s novinkami.

Predstava bola jasná – zostaviť prehľadný päť- až šesťstranový materiál, v ktorom budú zverejnené aktuality z diania Euroregiónu, výsledky z pracovnej skupiny na prípravu nového programu 2021 – 2027, informácie týkajúce sa monitorovacieho výboru, výboru pre mikroprojekty a iných. Priestor bol vytvorený aj pre našich členov, aby mohli prezentovať svoje projektové aktivity a plánované podujatia. Prvý newsletter vyšiel 31. januára 2021 a získal výborné ohlasy nielen medzi členmi združenia, ale aj našimi sledovateľmi na facebooku. Ako každý newsletter, aj ten náš si prešiel svojím vývojom, kým nedostal podobu, akú má v dnešnej dobe. Spočiatku boli plány vydávať občasník, no od prvej chvíle sa myšlienka zapáčila viacerým, a preto sme každý mesiac dostávali množstvo príspevkov, ktorými sme ho mohli obohatiť. Do dnešného dňa máme za sebou devätnásť úspešných čísel, ktoré sú voľne dostupné na facebooku, ale už aj v formáte pdf na našej novej webovej stránke. Verím, že aj ďalšie čísla budú plné nových zaujímavých informácií a že čoraz viac členov sa bude podieľať pri vytváraní obsahovej stránky.

Za doterajšie úspechy časopisu a hlavne podporu a trpezlivosť by som chcela v prvom rade poďakovať členom rady združenia, že túto myšlienku nezavrhli ešte v začiatkoch, našim aktívnym členom, že vždy pošlú články a plagáty a sú príkladom pre ostatných, a v neposlednom rade našim čitateľom a sledovateľom, lebo tí nám vytvárajú spätnú väzbu, ktorá je pre nás veľmi dôležitá pri plánovaní ďalších čísel.

Lívia Jakšová,

poverená riaditeľka Združenia Euroregión Tatry