Aktuality

Na opravu ciest a chodníkov poputuje viac ako 2 milióny euro

IMG_5238

Oprava ciest a chodníkov ostáva pre kežmaskú samosprávu naďalej prioritou. Celkovo bude zrekonštruovaných 3 000 m2 chodníkov a položených cez 30 000m2 obrusnej vrstvy asfaltovej zmesi.

Zmluvu na komplexnú rekonštrukciu miestnych komunikácií a chodníkov podpísali v pondelok 15. augusta primátor Kežmarku Ján Ferenčák a zástupca zhotoviteľa, riaditeľ firmy STRABAG, s.r.o., Marián Kropuch. Slávnostného odovzdania staveniska sa zúčastnili aj viceprimátor Jozef Matia a poslankyne mestského zastupiteľstva Janka Gantnerová a Marta Sabolová.

Rekonštrukcia miestnych komunikácií zahŕňa kompletnú výmenu asfaltových povrchov vrátane výmeny cestných obrubníkov. Rekonštrukcia chodníkov zahŕňa obnovu terajších asfaltových chodníkov, ktorých povrch bude vymenený za betónovú dlažbu.

“Nezabúdame ani na zrakovo a telesne postihnutých a súčasťou rekonštrukcie budú aj bezbariérové úpravy. Faktom je, že obce a mestá majú veľké problémy so svojimi miestnymi komunikáciami, ktoré sa nedajú financovať z eurofondov, aj napriek tomu, že často hovoríme bezpečnosti a zdraví ľudí. Hoci to trvalo o niečo dlhšie, ako sme chceli a v mestskom zastupiteľstve to prešlo len o jeden hlas, našli sme spôsob aj peniaze. Pevne verím, že na nové cesty a chodníky nebudú ľudia musieť čakať príliš dlho, “ uviedol po podpise zmluvy Ján Ferenčák.

Lehota rámcovej zmluvy je 24 mesiacov. Suma diela je 2 035 862 s DPH, na cesty z toho poputuje 1 691 875 eur a na chodníky 343 987 eur. Práce budú prebiehať postupne po jednotlivých mestských častiach. Medzi najurgentnejších lokality, ktoré sa predpokladajú rekonštruovať, patria ulice Nábrežná, Sihoť, Poľná, Tehelňa, Možiarska, Biela voda, priekopa od súdu k Základnej škole Grunschule, Martina Lányiho, Lanškrounská, Kuzmányiho, Krvavé pole, Garbiarska a Komenského.

 

 Mgr. Barbora Sosková
tlačový hovorca