Aktuality

Naše Európske mesto športu 2022 dostáva ďalší priestor pre rozvoj zdravého životného štýlu

AAA

Začiatok realizácie stavebných prác bol v januári tohto roku a ich ukončenie je naplánované v septembri.

Investičný projekt mesta Kežmarok riešil rekonštrukciu časti spoločensko-športového centra, v ktorom sa v minulosti nachádzala kinosála vojenských kasární. „V priestoroch tak vznikne športová hala pre neloptové športy s drevenou odpruženou palubovkou so zázemím, ktoré obsahuje šatne mužov a žien s hygienickými priestormi a sklady športového náradia. V druhom nadzemnom podlaží budú priestory pre športové kluby,“ povedal Štefan Zima, vedúci útvaru výstavby, dopravy a životného prostredia Mestského úradu Kežmarok.

Na svoje si tak prídu šachisti, karatisti, lukostrelci alebo i stolnotenisový klub. „Ako nositeľ titulu Európske mesto športu 2022 je našou prioritou, aby mesto vytváralo čo najlepšie podmienky na rekreačný a výkonnostný šport. A to sa týka aj infraštruktúry,“ uviedol primátor mesta Ján Ferenčák. Mestská športová hala Vlada Jančeka svojimi parametrami spĺňa normy a pravidlá na usporiadanie majstrovských súťaží na národnej úrovni vo viacerých športoch.

Samotná rekonštrukcia bola zameraná na vnútorné stavebné úpravy, vykurovanie, zdravotechniku, vzduchotechniku a elektroinštaláciu. Vybudovali sa taktiež nové šatne so sociálnymi zariadeniami vrátane spŕch a skladové priestory pre športové vybavenie, čím sa zabezpečila funkčnosť a komplexnosť priestorov telocvične. Zrekonštruovaná plocha je celkovo vo výmere 601,8m2 a náklad na rekonštrukciu dosiahol 619-tisíc eur. „V budúcnosti sú v pláne i ďalšie rekonštrukčné práce súvisiace s zmodernizovaním celej budovy,“ dodal pri obhliadke stavby primátor mesta Ján Ferenčák.

Ondrej Miškovič, foto: Ondrej Miškovič