Aktuality

Nočný stolnotenisový turnaj v Kežmarku

27

V piatok 22. apríla sa v telocvičniach ZŠ s MŠ Nižná brána v Kežmarku uskutočnil jedinečný Nočný stolnotenisový turnaj Severky Kežmarok 2022, ktorý bol aj zároveň 1. ročníkom Memoriálu MUDr. Jaroslava Novotného.

Tento ročník turnaja bol náhradou za minulý rok, keďže vo vianočnom termíne opatrenia proti covidu neumožňovali turnaj usporiadať. Riaditeľ turnaja Imrich Gašpar spolu s hlavným rozhodcom Danielom Gašparovičom otvorili podujatie, na ktorom sa zúčastnilo 66 hráčov. Na začiatku turnaja si všetci minútou ticha uctila pamiatku MUDr. Jaroslava Novotného, ktorý nás náhle opustil koncom minulého roka. Dr. Novotný venoval stolnému tenisu celý svoj život. Bol dlhoročným predsedom Podtatranského stolnotenisového zväzu, medzinárodným rozhodcom a trénerom. Mnohí Dr. Novotného tiež poznali ako poslanca Mestského zastupiteľstva v Kežmarku alebo ako lekára. Organizoval stolnotenisové turnaje v meste Kežmarok, ako bol aj tradičný Nočný turnaj Severky Kežmarok, ktorý už odteraz bude niesť jeho meno. Na turnaji sa zúčastnilo viacero kvalitných prvoligových hráčov. Tí predvádzali vo vyraďovacej časti úžasné výkony, ktoré dvíhali divákov zo stoličiek.

Nadránom sme sa dozvedeli mená najlepších

V hlavnej kategórii registrovaných hráčov v dramatickom finále, ktoré sa hralo o 3.10 ráno, Matej Harabin z Fortuny Kežmarok premenil až ôsmy mečbal a zdolal Dávida Gašparoviča zo Starej Ľubovňe 3:2. Tretie miesto obsadil Matúš Dráb z Čečehova. Ostaní Kežmarčania Tomáš Gašparovič a Tomáš Ištocy zo Severky Kežmarok skončili bránami šestnásťfinále. Vo štvorhrách sa tešila z víťazstva dvojica Rastislav Tropp a Matúš Dráb, ktorá vo finále zdolala  Mateja Harabina a Martina Milana. Tretie miesto obsadilo duo Frederika Pisarčíková a Róbert Valuch ml. V kategórií neregistrovaných hráčov zvíťazil Juraj Firta, druhý skončil Patrik Palenčík a tretie miesto patrilo Vladimírovi Lukáčovi z Kežmarku. Vďaka patrí organizačnému výboru turnaja a mestu Kežmarok, ktoré poskytlo ceny pre víťazov.

Tomáš Ištocy