Aktuality

Pasovanie nových členov do turistického oddielu

20

Koncom apríla sa v rámci osláv získaného titulu Európskeho mesta športu pod hlavičkou športového turistického oddielu mládeže (TOM) uskutočnil výstup na chatu Plesnivec. 

Do výstupu na chatu sa zapojili dve družstvá. Prvé pod vedením Martina Trajčíka, druhé viedla Danka Ferulíková.

Prvé družstvo vyrazilo v počte 22 turistov v piatok popoludní z parkoviska v Tatranskej Kotline po zelenej značke smerom na chatu Plesnivec. Trasa k chate im trvala dve hodiny a 10 minút. Treba pochváliť všetkých najmenších členov akcie, ktorí vyšli na chatu, a hlavne najmladšiu členku, ktorá mala len 5 rokov.

Po príchode na chatu nás milo privítala pani chatárka a pohostila výbornou domácou večerou.

Večer po zotmení si malí turisti ešte s čelovkami urobili krátku prechádzku okolo chaty, kde sa ešte vyšantili na snehových poliach, ktoré ostali po zime. Po opätovnom príchode na chatu začalo pasovanie nových členov turistického oddielu a odovzdávanie turistických preukazov ako znak zaradenia do klubu slovenských turistov (KST). Všetci okrem toho ako odmenu dostali účastnícku medailu za prvý výstup na vysokohorskú chatu. Verím, že aj spoločné posedenie a prespanie na vysokohorskej chate bolo zážitkom pre všetkých zúčastnených.

Nasledujúci deň po výborných raňajkách a rozlúčením sa s personálom chaty sa oddiel vybral na zostup po žltej značke smerom cez Dolinu Troch prameňov, kde nás obdarovala príroda krásnymi pohľadmi na Vysoké Tatry a okolitú prírodu a faunu.

Chcem sa poďakovať všetkým malým aj veľkým športovcom, ktorí sa zúčastnili na tejto spoločnej akcii pod záštitou mesta Kežmarok, a tak svojou prítomnosťou vytvárali skvelú partiu i turistickú atmosféru. Chcel by som pochváliť aj dospelých, ktorí boli pre svoje deti veľkým vzorom.

Martin Trajčík

Turistický oddiel mládeže pri KST Zlatná Kežmarok