Aktuality

Propagácia nášho mesta za hranicami Slovenska

V Kežmarku neustále hľadáme spôsoby, ako po náročnom období spojenom s koronavírusom a vojnou na Ukrajine prinavrátiť cestovný ruch do mesta a regiónu.

Prednedávnom sa primátor mesta Ján Ferenčák stretol s majiteľmi Europa Parku. Na stretnutí sa zúčastnil aj Kežmarčan Ivan Vanečko z kancelárie tejto spoločnosti, ktorá sídli aj v našom meste. „Kancelária sa kvôli opatreniam presunula do online priestoru, no spolupráca pretrvala dodnes. Majitelia potvrdili, že majú záujem spolupracovať nielen s mestom Kežmarok, ale aj s Prešovským samosprávnym krajom,“ povedal primátor Ján Ferenčák.

Najväčší tematický zábavný park v Európe sa nachádza neďaleko nemeckého mesta Rust v blízkosti francúzskych a švajčiarskych hraníc a ročne ho navštívi šesť miliónov návštevníkov. „V rámci našej spolupráce od roku 2018, keď sme otvorili kanceláriu Europa Parku v Kežmarku, sme dopomohli k tomu, aby si v rámci odbornej praxe u nich našla uplatnenie viac ako stovka študentov hotelových akadémií z celého Slovenska. Ukázať Kežmarok, celý podtatranský región a Slovensko ako krásnu, bezpečnú a pohostinnú krajinu, ktorá zdieľa fragmenty spoločnej histórie, by sme chceli prostredníctvom umiestnenia veľkej LED obrazovky v samotnom parku, ktorá by slúžila aj ako taká pozvánka na návštevu našej krajiny,“ povedal primátor.

Trinásť tematických oblastí postavených v štýle európskych krajín, množstvo atrakcií, ktorých počet sa naďalej zvyšuje, rôzne predstavenia, prvotriedni umelci či rozprávkové bytosti, to všetko nájdete v Europa Parku, ktorý je pýchou nemeckého zábavného priemyslu. Vďaka svojej vysokej návštevnosti je veľký predpoklad, že by to prinieslo reálne výsledky v oblasti turizmu a cestovného ruchu. V Kežmarku dlhodobo potrebujeme výrazne zvýšiť povedomie o nás v nemecky hovoriacich krajinách.

Miroslava Petríková, foto: Barbora Sosková