Aktuality

Učia sa aj cez prestávky vďaka nástenkám na chodbách

6687620_1200x

Základná škola Grundschule patrí medzi najstaršie školy v meste a vedenie školy sa usiluje žiakom poskytovať informácie o významných osobnostiach, ktoré počas dlhého obdobia v škole pôsobili.

Každého návštevníka školy vo vestibule zaujmú busty Alfréda Grosza, gymnaziálneho profesora, horolezca a horského záchranára, Milana Rastislava Štefánika, ktorý sa zaslúžil o vznik spoločného štátu Čechov a Slovákov či busta Vojtecha Alexandra, ktorý istý čas pôsobil na tejto škole aj ako pedagóg. „Nástenkami na chodbách a spoločných priestoroch sa snažíme žiakov vychovávať a vzdelávať aj v čase prestávok,“ hovorí riaditeľ školy Miroslav Beňko. Nástenky približujú rôzne historické udalosti, slovenskú a svetovú literatúru, najznámejších spisovateľov a básnikov, učiteľov Slovanov Cyrila a Metoda ale aj rôzne geografické projekty, nerasty a astronómiu.

„Keďže sme škola zameraná na vyučovanie jazyka nemeckej národnostnej menšiny, obsah násteniek korešponduje s vyučovaním cudzích jazykov. Naši žiaci sa však učia aj všetky ostatné predmety, a tak aj informácie sú k rozdeleniu umeleckých smerov, výtvarnému umeniu či osobnostiam vedy a techniky. Veľkú pozornosť venujeme prevencii šikanovania, dopravnej výchove, zdravej výžive ako aj ochrane detí pred sociálno-patologickými javmi,“ informoval riaditeľ Beňko. Pri najbližšej návšteve školy si preto všimnite jej výzdobu, možno sa práve z nástenky aj vy niečo nové dozviete.

Ondrej Miškovič