Aktuality

Úspešná preteková sezóna lyžiarov LO MŠK Kežmarok

001

Po minuloročnej pauze v pretekaní, po náročnom covidovom období sa túto sezónu mohli lyžiari LO MŠK opäť s chuťou vrhnúť do pretekov. Zúčastňovali sa pretekov Pohára Zväzu slovenského lyžovania (ZSL) a pretekov Východoslovenskej lyžiarskej ligy (VSLL).

Finále Pohára predžiakov ZSL sa konalo 5. až 6. marca v Bachledovej doline.
Dňa 5. marca sa konali Majstrovstvá Slovenskej republiky v disciplíne kombi race. V tejto disciplíne sa Majstrom Slovenskej republiky vo svojej vekovej kategórii stal Filip Suchý.
Obrovský slalom sa hodnotil po dvoch kolách v rámci národného šampionátu, pričom prvé kolo sa konalo v januári na Janovkách a druhé v Bachledovej doline.
V celkovom hodnotení obrovského slalomu sa umiestnila na 3.mieste Martina Šoltýsová a Marko Polomčák na 5. mieste. Na Janovkách dosiahol krásny výkon aj Martin Šoltýs, ktorý sa na Majstrovstvách SR v slalome mini umiestnil na 2. mieste.

Pohár žiakov ZSL vyvrcholil v dňoch 12. – 13. marca 2022, finálové piate podujatie pre mladých alpských lyžiarov sa uskutočnilo v tréningovom centre ZSL v stredisku Jasná.
Pohár žiakov ZSL v sezóne 2021/2022 pozostával zo štyroch slalomov, štyroch obrovských slalomov a troch superobrovských slalomov. Najúspešnejšia z LO MŠK Kežmarok v celkovom poradí bola u žiakov tretia Mia Chorogwická, ktorá získala v celkovom poradí 460 bodov. Na celkové víťazku jej chýbalo 15 bodov. V slalome a obrovskom slalome sa celkovo umiestnila na treťom mieste a v superobrovskom slalome na štvrtom mieste. Výborný výkon v celkovom poradí v alpských disciplínach získal z LO MŠK aj Maximilián Brutovský, ktorý sa v celkovom hodnotení umiestnil na piatom mieste. V obrovskom slalome a superobrovskom slalome získal šiestu pozíciu a v obrovskom slalome bol celkovo piaty. Maximilián našu krajinu reprezentoval v obrovskom slalome a slalome v Slovinsku a Mia sa taktiež na začiatku apríla klasifikovala na medzinárodný pretek v Taliansku.
Preteky VSLL pozostávali túto sezónu z piatich kôl obrovského slalomu. Pričom jednotlivé kolá sa konali v rôznych lyžiarskych strediskách na východe Slovenska (1. kolo Strachan, 2. kolo Bachledka, 3. kolo Kubašok, 4. kolo Poráč a 5. kolo Vyšné Ružbachy). Počítali sa 4 najlepšie umiestnenia z týchto kôl.

Celkové hodnotenie VSLL (2021/2022)
Mladší predžiaci : 1. miesto Filip Suchý, 3. miesto Martin Šoltýs
Staršie predžiačky : 3. miesto Martina Šoltýsová
Starší predžiaci : 2.miesto Marko Polomčák, 6. miesto Michal Šoltýs
Mladšie žiačky : 3. miesto Radka Sloveňáková
Mladší žiaci : 2. miesto Viktor Sloveňák
Staršie žiačky : 6. miesto Berta Hudina
Juniorky : 1. miesto Barbora Sopková
Juniori : 1. miesto Filip Brutovský, 3. miesto Marek Kapolka

Veľká vďaka za ich úspechy patrí aj trénerom Martinovi Chorogwickému a Jaroslavovi Štanclovi. Za ich profesionalitu a obetavosť v tomto športe.
Ivana Suchá