Aktuality

V kežmarskej nemocnici sa narodilo 500. bábätko v tomto roku

01

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, prišlo na svet 500. bábätko v tomto roku. V prvom augustovou týždni, počas ktorého si nemocnice pripomínajú Svetový týždeň dojčenia, sa narodila malá Grétka s mierami 2600 g a 46 cm. Vedenie nemocnice mamičke darovalo darčekový kôš s užitočnými predmetmi.

 Gynekologicko-pôrodnícke a novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice privítali na svet 500. bábätko v tomto roku. „Tešíme sa z každého nového života, ktorý privedieme na svet v našej nemocnici. V prvom augustovom týždni sa v našej nemocnici narodilo už 500. bábätko v tomto roku. Grétka sa narodila 3. augusta o 11.55 hod. s mierami 2600 gramov a 46 centimetrov,“ hovorí Mgr. Antónia Gelatová, manažérka dennej zmeny novorodeneckého oddelenia.

Vedenie nemocnice so zástupcami z oddelení odovzdali mamičke darčekový kôš, ktorý bol naplnený užitočnými predmetmi pre dieťatko. „Mamička Miroslava sa úprimne potešila malej pozornosti, ktorú sme si pre ňu pripravili. Veríme, že budú s Grétkou zdravé a budú si užívať spoločné okamihy,“ dodáva námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Veronika Nadžadyová s tým, že Grétku už doma čaká braček Gregor narodený v kežmarskej nemocnici pred dvomi rokmi.

Galéria