Aktuality

V kežmarskej nemocnici si pripomenuli Svetový týždeň dojčenia

1. dojčenie

Gynekologicko-pôrodnícke a novorodenecké oddelenie Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, si pripomenulo Svetový týždeň dojčenia. Rodičkám na oddelení pripravili krátku prezentáciu a prednášku o výhodách, technikách a polohách pri dojčení dieťatka. Dojčenie má pre novonarodené dieťa a matku množstvo výhod. Čo medzi nich patrí? 

 

Gynekologicko-pôrodnícke a novorodenecké oddelenie kežmarskej nemocnice pripravilo v rámci Svetového týždňa dojčenia pre rodičky na oddelení prezentáciu na túto tému. „Rozhodli sme sa podporiť Svetový týždeň dojčenia tým, že sme si pre mamičky na našom oddelení pripravili krátku prezentáciu a prednášku. V audiovizuálnych dielach sa mohli dozvedieť niečo viac o rôznych technikách či polohách pri dojčení. Niektoré z mamičiek sa aktívne zapájali, kládli otázky a diskutovali o svojich skúsenostiach,“ hovorí Mgr. Antónia Gelatová, sestra novorodeneckého oddelenia.

Dojčenie prináša dieťaťu a matke množstvo výhod. „Materské mlieko je pre dieťatko nenahraditeľnou výživou. Vnímame ho ako plnohodnotný a najjednoduchší zdroj výživy pre novorodenca. Nie je len potravou, ale má dlhodobý vplyv na zdravie dieťaťa, podporuje jeho nevyvinutý imunitný systém a predovšetkým si tak matka a dieťa vytvárajú nezameniteľné puto, cit, ktorý je jedinečný. Dojčenie je preto pre matku a dieťatko tou najprirodzenejšou vecou,“ opisuje dôležitosť dojčenia sestra Antónia Gelatová, ktorá viedla prednášku o dojčení.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa skupiny AGEL SK

martina.pavlikova@agel.sk

+421 911 169 377