Aktuality

V prvom augustovom týždni sa v kežmarskej nemocnici sa narodilo päťsté tohtoročné bábätko

2.500.babatko-kk

Malá Grétka sa narodila 3. augusta o 11.55 hod. s mierami 2 600 gramov a 46 cm.

Pôrod podľa Grétkinej mamy bol nečakaný. Plánovaná bola až sekcia na 12. augusta. „Nemôžem mať klasický pôrod kvôli poruche srdca, tak plánovaná sekcia sa stala neplánovanou,“ povedala Miroslava Glevaňáková a zároveň priznala, že počas jej pobytu sa o ňu príkladne starali. „Chcela by som sa pekne poďakovať všetkým na operačnej sále, či už pani doktorke Márii Petrekovej, anestéziológovi a všetkým, ktorí mi boli oporou. Zaslúžia veľké ďakujem. Milé pani sestričky a starostlivosť na vysokej úrovni – asi takto by som to zhrnula,“ skonštatovala Glevaňáková. Prebudili ju až na izbe a tam jej oznámili, že Grétka sa stala 500. dieťaťom tohto roka. Už dvojnásobná mama Mirka priznáva, že ju to veľmi potešilo.

Meno Grétke vyberali rodičia spoločne. Keďže prvý syn Mirky a Milana je Gregor, tak práve kľúčom pri hľadaní boli iniciály G a G. Zo všetkých mien zvíťazilo práve meno Grétka. A čo na to Gregorko? „Hladkal ju a tlieskal, keď ju videl, verím, že mu to navždy takto ostane vo vzťahu ku sestričke,“ dodáva mamička. Počas letných dní a jesene by tak ako ostatné mamičky ocenila kvalitné chodníky na kočíkovanie po meste.

Toto symbolické a zároveň vysoké číslo na náš región ocenila i nemocnica. „Mamička Miroslava sa úprimne potešila malej pozornosti, ktorú sme si pre ňu pripravili. Veríme, že budú s Grétkou zdravé a budú si užívať spoločné okamihy,“ dodáva námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Veronika Nadžadyová s tým, že Grétku už doma čaká braček Gregor narodený v kežmarskej nemocnici pred dvomi rokmi. Uvidíme, na aké číslo sa vyšplhá tohtoročná pôrodnosť v našej nemocnici.

Ondrej Miškovič, zdroj: Agel SK