Aktuality

Veterán Volley Cup privítal po dvojročnej prestávke družstvá z piatich krajín

šport_veterancup_4569

V Kežmarku sa v sobotu 13. augusta v areáli Základnej školy s Materskou školou Nižná brána a okolitých halách uskutočnil 24. ročník memoriálu Františka Mizdoša.

Podujatie bolo jedenásty raz oficiálnymi Medzinárodnými majstrovstvami SR vo volejbale veteránov mužov a žien. Turnaj sa odohral po dvojročnej prestávke, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu.

Na slávnostnom otvorení turnaja sa zúčastnili poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák, predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský, ktorý sa do turnaja aj aktívne zapojil a za družstvo Prešova odohral jeden zápas, prezident Mestského športového klubu Kežmarok Ľuboslav Kovalský a čestný prezident Mestského športového klubu Kežmarok Igor Šajtlava. Pozdrav všetkým poslali aj štátny tajomník ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Ivan Husár a prednosta Okresného úradu v Kežmarku, dlhoročný organizátor a aktívny hráč tohto turnaja Vladimír Škára.

Za Slovenskú volejbalovú federáciu boli prítomní predseda oblastného výboru Východ Milan Kundľa, ktorý sa do turnaja aktívne zapojil aj ako hráč, a čestný člen federácie Zoroslav Porubovič. Pozdrav všetkým účastníkom turnaja poslal aj prezident Slovenskej volejbalovej federácie Marek Rojko. V rámci otvorenia turnaja dostali od Slovenskej volejbalovej federácie ocenenie za dlhodobú činnosť pre volejbal Kežmarčania Blanka Špaková a Igor Kredátus.

Všetci účastníci turnaja si minútou ticha uctili pamiatku Františka Mizdoša, na počesť ktorého sa tento turnaj organizuje, ako aj ďalších našich volejbalových priateľov, ktorí nás v nedávnej minulosti opustili: Ivan Ivanovič Skrjabin – bývalý nahrávač „zbornej“, zaslúžilý majster športu a zakladateľ tohto turnaja, Veronika Skupinová – extraligová hráčka Kežmarku, Paľo Kovalčík – dlhoročný hráč Kežmarku, zapisovateľ a organizátor tohto turnaja, a Boris Trčka – hráč Kežmarku, dlhoročný organizátor tohto turnaja a veľký nadšenec volejbalu.

Na Veterán Volley Cupe sa zúčastnilo celkovo 28 družstiev zo Slovenska, Česka, Rumunska, Ukrajiny a Talianska. Ženy bojovali v kategórii nad 35 rokov. Muži boli rozdelení do troch kategórií, a to 40 – 50 rokov, 50 – 60 rokov a nad 60 rokov.

Je tradíciou, že na turnaji sa účastní aj generácia tých najstarších volejbalových veteránov, pre ktorých je to očakávaná spoločenská akcia. Najstarším účastníkom 24. ročníka Memoriálu Františka Mizdoša bol 81-ročný Juraj Kmec hrajúci za Prešov. Pravidelnou súčasťou podujatia je aj večierok po skončení turnaja. Veterán Volley Cup tak nie je len o súbojoch na ihrisku, ale aj príležitosťou pre skvelých volejbalových veteránov stretnúť sa, zabaviť sa a spoločne si zaspomínať na staré časy.

Milan Špak

 

Výsledky 24. ročníka Memoriálu Františka Mizdoša a Majstrovstiev SR veteránov vo

volejbale mužov a žien:

Ženy:

Memoriál F. Mizdoša: 1. Kežmarok, 2. Poprad, 3. Košice – Bosorky

Majstrovstvá Slovenska: 1. Kežmarok, 2. Poprad, 3. Košice – Bosorky

Muži 40 – 50 rokov:

Memoriál F. Mizdoša: 1. Bratislava – Prešporská, 2. Prešov, 3. Stará Ľubovňa

Majstrovstvá Slovenska: 1. Bratislava – Prešporská, 2. Prešov, 3. Stará Ľubovňa

Muži 50 – 60 rokov:

Memoriál F. Mizdoša: 1. Poprad-Tatry, 2. Opava (ČR), 3. Prešov

Majstrovstvá Slovenska: 1. Poprad-Tatry, 2. Prešov, 3. Bratislava

Muži nad 60 rokov:

Memoriál F. Mizdoša: 1. Žiar nad Hronom, 2. Martin, 3. Sokol Zakarpatie (UA)

Majstrovstvá Slovenska: 1. Žiar nad Hronom, 2. Martin, 3. Prešov