Aktuality

Vianočný les v centre mesta

Pred vstupom do radnice, medzi svetlami verejného osvetlenia, opäť vyrástol vianočný les. Ihličnany, ktoré sa na túto aktivitu využili, boli odstránené v rámci uvoľnenia miesta ďalším drevinám v lese. Jedle a smreky tak dostanú ďalšie krásne využitie. Poslúžia ako pekná dekorácia. Síce nie sú všetky súmerné ako z katalógu, ale ekologicky druhotne využité a naše slovenské.

Vlastnoručne zhotovenými dekoráciami ich ozdobili deti z trinástich škôl – materských, základných a umeleckých. Spoločne ich rozsvietia s Mikulášom a jeho družinou počas mikulášskeho programu na námestí 4. decembra. Každý stromček je označený štítkom s názvom školy, ktorá ho vyzdobila. Do vianočného lesa sa chodievajú prechádzať deti so svojimi rodinami, aby sa pochválili, čo pekné vyrobili a aká šikovná je ich škola. Je inšpiráciou pre tvorivé duše, ktoré si ozdoby zhotovujú samé. Je impulzom pre druhotné využitie už nepotrebných obalov. Zaujímavé sú napríklad zvončeky z kávových kapsúl, ligotavé CD taniere, pestrofarebné plastové ozdoby z fliaš, prírodné materiály voľne dostupné v našom okolí, šikovne dekorované na anjelikov či iné vianočné motívy.

Všetkým deťom a ich pedagógom, ktorí priložili ruku k dielu, ako aj Lesom mesta Kežmarok patrí veľké poďakovanie. Vianočný les nech pohladí zrak každého, kto okolo neho prejde, nech je peknou kulisou pre zhotovenie fotografií a miestom nasávania vianočnej atmosféry.

Barbora Kaprálová