Aktuality

Výtvarné diela Vlada Krausza môžete nájsť už aj na instagrame

krausz

Vlado Krausz ako výtvarník mal niekoľko samostatných autorských výstav a vďaka dcére a voľnému času na dovolenke si založil i účet na sociálnej sieti, kde môžeme obdivovať jeho pohľad na naše mesto.

Na instagram ho už pred rokmi nahovárala dcéra, ale ako priznáva, nemal na to čas a radšej niečo tvoril. Tak to stále radšej odkladal. Zmena prišla toto leto. „V Bratislave som stretol svojho bývalého spolužiaka, tiež výtvarníka. Pri pive som mu ukazoval svoje obrazy v mobile, páčili sa mu a bol pohoršený, že to nemám na internete. Keďže som akurát šiel na dovolenku do Grécka, a tam na pláži nebolo čo robiť, tak som si na ležadle pri mori vytvoril svoj profil na instagrame,“ rozpráva umelec o počiatkoch profilu @vladokrausz na instagrame. Zameriava sa v ňom na svoju výtvarnú tvorbu, pretože, ako sám hovorí, jeho texty ľudia poznajú z rádií, koncertov a internetu. „No možno časom pridám niečo aj z tejto svojej tvorby,“ priznáva Krausz.

Čo ho na Kežmarku inšpiruje?

„Maľoval som už všeličo, čo sa týka námetov z Kežmarku. Mám dojem, že už asi všetko som zachytil, niektoré pohľady aj viackrát. Samozrejme, snažím sa, aby bol každý obraz iný, aj keď je námet rovnaký. Nemyslím, že by sa niečo maľovalo ťažko, niečo ľahko, záleží na námete, nápade, počte postáv, veľkosti obrazu. Niekedy menší obraz robím dlhšie ako veľký. Veľa času trávim rozmýšľaním, nákresmi, skicovaním a prípravou podkladu ešte pred samotným maľovaním,“ prezrádza Krausz. Nemá konkrétne nič v pláne, ale stále mu niečo nové napadne, či už je to Kežmarok, námety z iných miest na Slovensku, alebo nejaké figurálne motívy, ktoré tiež už nájdeme v jeho zbierkach.

Ondrej Miškovič,

foto: Instagram @vladokrausz