Aktuality

Začala s reprezentovaním Kežmarku, teraz pravidelne tancuje na majstrovstvách

radka

Tancu sa začala Radka Britaňáková venovať od piatich rokov, priviedla ju k tomu vtedy jej mama, pre ktorú to bol jej nesplnený sen. „Dlhé roky som reprezentovala tanečné centrum Tempo Kežmarok. Za ten čas som sa stala majsterkou Slovenska v juniorskej kategórii v roku 2007 v 10 tancoch,“ spomína Britaňáková.
V Aréne Poprad sa 26. marca konali Majstrovstvá Slovenska v latinskoamerických tancoch, kde odchovankyňa kežmarskej tanečnej školy Radka Britaňáková opäť zabojovala a dostala sa do finále majstrovstiev. Celkovo štartovalo 19 tanečných párov a Radka so svojim tanečným partnerom Slavomírom Nálepkom zo Štrby v silnej konkurencii získali šieste finálové miesto. „Bol to prekrásny šampionát, ktorý zorganizoval vedúci tanečného klubu Solus Dance Academy Jozef Solus, Poprad,“ povedala Britaňáková.
Dôležitý pre mladú tanečníčku bol tréning a skúsenosti, ktoré zbierala práve v kežmarskom tanečnom klube. Po maturite na Gymnáziu Pavla Országha Hviezdoslava v Kežmarku pokračovala s tancovaním a začala študovať trénerstvo a učiteľstvo na Univerzite Komenského v Bratislave, až do roku 2016, keď dostala možnosť trénovať a tancovať v USA. „Túto šancu som využila a šla do USA na tri mesiace. Rozhodla som sa žiť na Floride, kde som mala zabezpečené podmienky pre rozvoj tohto športu,“ doplnila Britaňáková. Pod svojim OZ TATRA DANCE Tanečný klub Radky Britaňákovej vedie deti od šiestich rokov k tancu, pohybu a zároveň sa venuje aj deťom vo veku štyri až päť rokov vo všeobecnej športovo-pohybovej príprave. Zverenci pod jej vedením vystupujú na viacerých kultúrnych podujatiach. Pripravuje aj mladomanželov na svoj prvý mladomanželský tanec, maturantov na stužkovú slávnosť.
Ondrej Miškovič, foto: archív Radky Britaňákovej