Aktuality

Znovuzvolený primátor Kežmarku chce pokračovať v rozvoji mesta

mensia foto ferencak

Ján Ferenčák sa chce v nasledujúcom období sústrediť na dokončenie rozbehnutých projektov a pracovať na príprave ďalších v spolupráci s poslancami mestského zastupiteľstva.

Staronovým primátorom mesta Kežmarok sa podľa výsledkov hlasovania stal tretíkrát po sebe Ján Ferenčák. Chcem poďakovať každému jednému, kto sa zúčastnil volieb, pretože využil svoje právo demokraticky rozhodnúť. Rešpektujem ich voľbu a veľmi si vážim prejavenú dôveru. Získať takmer 53 percent zo všetkých hlasov je pre mňa záväzkom, že máme pokračovať v tom, čo sme začali a prinášať našim obyvateľom i naďalej tie najlepšie riešenia pre život, aby sa nám v Kežmarku lepšie žilo,“ povedal. Zdôraznil tiež, že sa bude i naďalej snažiť pokračovať v obnove a modernizácii mesta, ktoré má byť podľa neho vľúdne k deťom a mladým rodinám, naplniť právo na bezpečný život, dať jasnú koncepciu rozvoja na najbližšie roky a v neposlednom rade zabezpečiť korektnú komunikáciu pre občanov.

Víťaz volieb získal v komunálnych voľbách od občanov mesta 2 679 hlasov, čo predstavuje 52,73 percenta všetkých hlasov. Kandidáta s druhým najvyšším počtom hlasov, Pavla Fejerčáka, porazil o 1740 hlasov. Nasledovali Tomáš Šimoňák so 774 hlasmi a Vladimír Škára so 671.

„Výsledky volieb sú signálom, že ľudia si neželajú politiku útokov ani v mestách, ani v obciach, ale preferujú konštruktívnu diskusiu a spoluprácu, aj keď sme rôznych politických zameraní. Vždy som sa snažil, aby veľká politika nebola prenesená do miestnej politiky a pevne verím, že nové zastupiteľstvo bude skôr hľadať cestu, ako vyriešiť problémy, ktoré našich občanov trápia a prichádzať so spoločnými riešeniami, ktoré im pomôžu,“ uzavrel Ferenčák.

Počas soboty 29. októbra 2022 prišlo do volebných miestností v Kežmarku odovzdať svoj hlas 40,44 percenta oprávnených voličov.

Mgr. Barbora Sosková
vedúca odd. kultúry, komunikácie a propagácie