Aktuality

Atény, ale aj kvalifikácia na domáce podujatie

13

Hovorí sa, že šport spája a príkladom toho je jedna z najväčších športových komunít v našom meste Reds Crew.

Komunita Reds Crew aj v tomto roku pokračuje vo svojej činnosti, ktorou je sprostredkovanie tréningov na zlepšenie telesnej kondície a vybudovanie pozitívneho vzťahu k samotnému pohybu. Skupina spája amatérskych, profesionálnych športovcov, ale aj ľudí, ktorí nikdy nešportovali a snažia sa zmeniť svoj životný štýl. Pre väčšinu Kežmarčanov známa skupina zanietených športovcov združuje v súčasnosti zhruba 80 aktívnych členov. Tréningy sú vedené pod taktovkou troch kvalifikovaných trénerov a všetci členovia majú na výber prihlásiť sa raz denne do jednej tréningovej skupiny, ktorá im je časovo najprijateľnejšia.

Aktívnymi členmi občianskeho združenia Reds Crew Training sú okrem dospelých aj mládežníci. Tí trénujú dvakrát do týždňa, pričom tréningy sú zamerané hlavne na všestrannú prípravu s vlastnou váhou. Do tréningov sú však už aj zaraďované prvky vzpierania s ľahkými bremenami.

Niekoľko členov sa spolu s trénerským triom aktívne zúčastňuje na kvalifikácii na rôzne crossfitové súťaže. 21 športovcov z Reds Crew sa tak predstavilo na kvalifikácii Crossfit Games 2023, kde do štvrťfinále postúpili štyria športovci z Kežmarku. Ide o veľký úspech, keďže do štvrťfinále postupovalo len 10 % všetkých zúčastnených z Európy. Najlepšie sa umiestnil Samuel Szücs na 488. mieste z celej Európy, ale ani to nestačilo na postup, keďže do ďalšieho kola sa prebojovalo iba 60 najlepších pretekárov v rámci nášho kontinentu. Druhý rok po sebe sa však podarilo niekoľkým družstvám z Reds Crew kvalifikovať sa na crossfitovú súťaž do Atén, na ktorej bude štartovať približne 1 200 športovcov z celého sveta.

V druhej polovici mája sa rozbehne aj kvalifikácia na 8. ročník domácej súťaže s názvom Reds Crew Challenge 2023. Na samotnej súťaži, ktorá sa uskutoční posledný augustový víkend, sa potom zúčastní už len maximálne 80 kvalifikovaných športovcov. V dvoch súťažných dňoch si otestujú svoje schopnosti a siahnu na dno síl. Atraktivitu súťaži pridávajú rôzne disciplíny, ktoré otestujú všestrannosť športovcov, keďže samotná súťaž prebieha napríklad aj na kežmarskom letnom kúpalisku či na bežeckej dráhe ZŠ Nižná brána.

Stanislav Joch, foto: Matej Vernarský

Text pod foto: Cviky sú zamerané na zlepšovanie fyzickej kondície.