Aktuality

Deti z Materskej školy Karola Kuzmányho budú v tomto roku súčasťou športovej akadémie

Materská školy Karola Kuzmányho v školskom roku 2023/2024 svoje brány otvorí pre 154 detí a zapojí sa do Športovej akadémie Mateja Tótha.

Športová akadémia Mateja Tótha je na celom Slovensku a ročne v nej trénujú tisíce detí. Na tréningoch sa venujú všeobecnej pohybovej príprave, ktorá je potrebná pre každý šport. Tréneri pripravujú deti na športové výkony, učia ich správne vykonávať pohyb a formy, akými to realizujú, sú plné radosti a hier. Tréningy v akadémii prebiehajú počas celého školského roka. „Je to pre nás výzva, pretože lektorky budú naše pani učiteľky a musíme to zorganizovať časovo aj priestorovo, ale verím , že sa nám to úspešne podarí zvládnuť,“ skonštatovala riaditeľka Sylvia Pavligová.

V minulom školskom roku sa po covidovom období roztrhlo vrece s akciami, čo riaditeľku Pavligovú veľmi potešilo. „Zapájali sme sa do takmer všetkých podujatí organizovanými mestom alebo mestskými inštitúciami, do rôznych výtvarných, recitačných súťaží, takmer vždy sme získali nejaké ocenenie,“ povedala. Podarilo sa im zorganizovať mini festival remesiel My sme malí remeselníci, na ktorý získali dotáciu z mesta Kežmarok.

 „Čo sa týka odporúčaní pre rodičov, tak mojou radou je, aby dôverovali materskej škole a pedagogickým zamestnancom, aby aktívne komunikovali, pretože veríme, že všetky problémy sa dajú vyriešiť aktívnou spoluprácou rodiny a školy. Taktiež, aby deti už doma učili samostatnosti, hlavne v sebaobslužných činnostiach, aby dôverovali svojim deťom, že všetko postupom času zvládnu,“ zakončila Pavligová.

Ondrej Miškovič, foto: archív školy