Aktuality

Hokejový turnaj, na ktorom vznikajú nové priateľstvá

15

Kežmarská amatérska hokejová liga je jedinou mestskou ligou v meste Kežmarok a tento rok pokračuje svojím druhým ročníkom.

V tejto sezóne v nej pôsobí až šesť mužstiev. Novým tímom v tejto sezóne je Galaxy. Okrem Galaxy hrá znovu obhajca a víťaz prvého ročníka tím ČSSR, strieborný tím z minulej sezóny Neutral, bronzový tím z minulej sezóny Šport je cesta a tímy Foxxy a Ľubovnianski rytieri.

Liga je už v druhej časti a pomaly bude finišovať.

Tohto roku sa hrá systémom, že všetky mužstvá sa stretnú proti sebe štyrikrát, a tým sa skončí základná časť. Po nej prvé dva najúspešnejšie tímy v tabuľke majú voľno, postupujú priamo do semifinále a budú čakať na svojich súperov. Tímy umiestnené na treťom až šiestom mieste sa pobijú v dvoch zápasoch o postup do semifinále. Tretí tím sa stretne s posledným šiestym a štvrté najlepšie mužstvo sa stretne s piatym. Odohrajú dva zápasy a ak by bol po druhom zápase nerozhodný stav, tak budú o postupe rozhodovať atraktívne nájazdy. Semifinále a finále sa už bude hrať systémom na dva víťazné zápasy.

Baráž o playoff sa začala koncom februára a bude pokračovať začiatkom marca. Zmienku si zaslúži multitalentovaný Kežmarčan Boris Oravec, ktorý už nastrieľal 51 gólov a jednoznačne vedie tabuľku produktivity hráčov. Celý program, výsledky i poradie najproduktívnejších hráčov ligy si môžete pozrieť na stránke www.sportjecesta.sk, v podstránke KK-AHL.

Priebežné poradie tímov

  1. Foxxy, 2. Galaxy, 3. Neutral, 4. Šport je cesta, 5. ČSSR, 6. Ľubovnianski rytieri.

Tabuľka produktivity hráčov

  1. Boris Oravec, 64 bodov
  2. Dávid Havíra, 36 bodov
  3. Michal Korenko, 32 bodov
  4. Libor Teplický, 32 bodov
  5. Dušan Palušák, 30 bodov

Milan Glevaňák