Aktuality

Kežmarčania privítajú nový rok 2024 výnimočne

silvester (1)

(Kežmarok, 27. decembra 2023) Kežmarčania budú začiatok nového roka vítať rodinne a športovo za sprievodu svetelno-hudobnej šou. Minulý rok sa osvedčil Silvester bez klasického ohňostroja a aj v tomto roku ho nahradí svetelná šou. Už od poobedňajších hodín od 15.00 hod je pripravený rodinný Silvester pre malých i veľkých na ľadovej ploche štadióna pred Arénou Kežmarok.

„V závere decembra sa opäť zaplnia námestia, aby sme spoločne privítali nový rok 2024. Chceli sme pre Kežmarčanov vymyslieť niečo netradičné. Pripravili sme tak pre obyvateľov a návštevníkov mesta svetelno-hudobnú šou, rodinné korčuľovanie v hudobnom sprievode a primátorský punč. Pre všetkých korčuliarov je už od 15.00 hod v posledný deň roka pripravený rozprávkový animačný program priamo na ľadovej ploche plný hudby a tanca. Zatiaľ čo sa budú deti zabávať a aktívne športovať, rodičia si vychutnajú primátorský punč, tradičný chlieb s masťou, ale aj hudobný program, na ktorý všetkých ako primátor mesta pozývam,“ hovorí Ján Ferenčák. Kežmarčania sa zabavia na tónoch známej hudobnej formácie AMC Trio&Andy Belej a na pódiu sa predstavia aj študenti z Akadémie umení v Banskej Bystrici A&V Band. „Program ukončíme o 18.00 hod alternatívnou svetelnou šou, ktorou sa symbolicky rozlúčime s končiacim rokom 2023, aby sme s novými predsavzatiami a v pevnom zdraví mohli privítať rok 2024,“ želá si primátor Ján Ferenčák.

Zábavná pyrotechnika je v súčasnosti na ústupe nielen z ekonomického dôvodu, ale aj kvôli dopadu na životné prostredie a aj s ohľadom na domáce i voľne žijúce zvieratá. Radnica, preto odporúča obmedziť použitie vlastnej pyrotechniky v meste Kežmarok, aby dopad na nás a naše okolie bol najmenej náročný i hlučný.