Aktuality

Kežmarok na trase medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska

12_12

Druhá etapa pretekov Okolo Slovenska štartuje 14. septembra o 10.45 hod. v Prešove a cieľ etapy je v Poprade, s predpokladom príjazdu najrýchlejších o 14.45 hod. Celkovo cyklisti prejdú 143,9 kilometrov, štyri horské prémie a tri rýchlostné, medzi ktorými bude aj mesto Kežmarok.

Štyri tímy najvyššej ligy, šesť prokontinentálnych, desiatka kontinentálnych celkov a jedna reprezentácia. Na takúto zostavu sa môžu tešiť fanúšikovia cyklistiky počas aktuálneho ročníka medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska. Podujatie kategórie UCI 2.1. bude od 13. do 17. septembra 2023 písať už svoj 67. ročník. Novinkou oproti minulosti je vynechanie časovky a návrat k večernému predstavovaniu tímov deň pred štartom pretekov.

Po predchádzajúcej edícii zo západu na východ prejdú tento rok cyklisti Slovenskom v opačnom smere. Štartuje sa v Košiciach, odkiaľ trať prevedie medzinárodný pelotón cez Prešov, Poprad, Ružomberok, Martin, Prievidzu, Nitru, Hlohovec až do Púchova. Okrem prvej etapy, ktorá štartuje aj finišuje v metropole východu, zostáva filozofia rozdielnych štartov a cieľov etáp. Takže i tento rok môžu fanúšikova stretnúť hviezdy svetového formátu na viacerých miestach.

Známe tváre cyklistiky v našom meste

Aktuálny ročník prinesie vysokú latku v podobe zloženia tímov na Okolo Slovenska. V jeho 67. edícii dostanú fanúšikovia cyklistiky na Slovensku opäť skvelú šancu vidieť zblízka pretekárov, ktorí zdvíhajú víťazné vavríny na najvýznamnejších podujatiach sveta. Svoju účasť z kategórie WT tímov potvrdila štvorica v zložení: Soudal Quick Step,  Astana-Qazachstan, Jumbo Visma a Groupama FDJ. Tento počet dopĺňa 6 profesionálnych kontinentálnych tímov. Štartovku uzavrie desiatka kontinentálnych celkov vrátane dvoch slovenských. Okrem dvadsiatky tímov uvidíme i holandskú reprezentáciu, ktorá sľubuje účasť viacerých výborných dráharov.

V Kežmarku privítame cyklistov 14. septembra

Tri rýchlostné prémie budú v mestách Levoča, Kežmarok, Poprad a štyri horské prémie v najvyšších geografických bodoch trate na trase Široké, Branisko, Levočský vrch a Dravce. Kežmarská rýchlostná prémia je naplánovaná na kruhový objazd v blízkosti Kežmarskej televízie a predajne Rytmus.

Ondrej Miškovič, zdroj: okoloslovenska.com